TgyI Termékek

Az őrölt kávéban egy megrázó összetevőt fedeztek fel

Az őrölt kávéban egy megrázó összetevőt fedeztek fel

Valószínű, hogy az őrölt kávéval már ezt a borzalmat is bevitték szervezetükbe.

Semmit nem tehetünk ezen káros anyagok kiszűrésére, mert ezek egyszerűen „összeolvadnak” a magvakkal.

Sokan nem tudják elképzelni a napjuk kezdetét kávé nélkül, ám e felfedezés után néhányan kifejezetten felhagyhatnának ezzel az édes reggeli szokásukkal. Mindazok, akik őrölt kávét vásárolnak és fogyasztanak, most felismerhetik önmagukat.

Előfordult-e valamilyen allergiás reakciója az otthoni frissen főzött kávé után? A magyarázat erre egy életre elrettentené a kávétól. Pontosabban, lehet hogy egyáltalán nem a koffeinre vagy a kávéra, mint olyanra allergiás, hanem egy ismeretlen összetevőre, amelytől kirázza a hideg.

Ha iparilag őrölt magvakból főzi a kávéját, akkor nagy esélye van arra, hogy néhány őrölt csótányt is elfogyaszt- számol be erről a Mirror. Douglas Emlen egyetemi biológiai professzor végzett először kutatást a témával kapcsolatban.

kávé

Időközben ösztönözte a professzorának az az álláspontja, hogy a kávét kizárólag kávézók automatáiból fogyasztotta. Az őrölt kávé fogyasztása még csak eszébe sem jutott, – állítása szerint – a csótányok veszélye miatt. A rovarok entomológiájának oktatása és kutatása után Emlen professzor allergiás lett a csótányokra, amelyeket gyakran tartott a kezében.

Már nem tudta megérinteni úgy a csótányt, hogy elkerülje az allergiás reakciót. Ugyanez történt vele, amikor őrölt kávét fogyasztott. Amikor megvizsgálta a kapcsolatot a két dolog között, a professzor rájött, hogy az őrölt kávét hatalmas csomagokból készítették, amelyek gyakran csótányokkal vannak megfertőzve.

Hasonló a helyzet a csokoládéval

Emlen elmondta, hogy semmit nem lehet tenni ezen támadások kiszűrésére, mert egyszerűen „összeolvadnak” a magvakkal. Már émelyeg? Még ennél is több van! Dr. Emlen hozzáteszi, hogy az amerikai szabványok lehetővé teszik, hogy a kávé tartalmazhat 10%-ban rovarokat.

És most jön az igazi „bomba”. Pontosabban, a hatalmas csomagolásba összegyűjtött kakaóbabból készült csokoládé hasonló sorsú. Mi most mondtunk le a kávéról és a csokoládéról, és Ön? Egy másik dolog, amit érdemes megjegyezni, a pörkölt kávé színe. A pörkölt kávé pörkölés után pasztellzöld és fekete színű. Képzelje el, hogy a burgonyát addig süti, amíg feketévé nem válik? Ugyanez történik a kávéval. Ilyen hőmérsékleten sütve a gabona szerkezete megsérül, megfeketedik és karcinogén akrilamid képződik. A kávékereskedők évek óta nem hajlandóak tudomást szerezni erről, mindeddig, mivel tizenöt nappal ezelőtt, a kaliforniai Elihu Berle bíró beavatkozott és arra kényszerítette a kávéértékesítőket, hogy tegyenek nyilvános figyelmeztetést a kávé csomagolására – számol be erről Dr. Petar Borovic.

rák

A koffein és a rák

koffein

Úgy gondolják, hogy a rákos esetek több mint 90% -át meg lehetne előzni, ha alkalmaznánk azt, amit már eddig is tudtunk a rákmegelőzésről.

A dohányzás évtizedek óta kapcsolódik a rák kialakulásához. Az alkoholfogyasztás bizonyos rákos betegségekkel jár. Számos „gyógyszerről” kimutatták, hogy rákot okoz. És ma már legalább annyi bizonyíték van arra, hogy a koffein is rákot okoz.

Legalább két évtizede tudjuk a koffeinről, hogy mutagén és károsítja a kromoszómákat. A koffein ezen hatása miatt rendkívül nemkívánatos a nagyon fiatal emberek számára és azon emberek számára, akik még ezután vállalnak gyermeket.

Természetesen, amint túl van a szülési korszakon, belép a rák korszakába.

Ezért szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy az ember életében nincs olyan időszak, amikor biztonságos a koffein használata. 8 csésze kávé vagy 11 csésze fekete tea ekvivalense jelentősen növeli az emberi limfociták mitózisának (sejtosztódás) mértékét, és jóval azelőtt, hogy a laboratóriumi felszerelés képes lenne felmérni, a limfociták finom hatásokat érzékeltetnek.

1

Az ilyen mitózisok a sejtekben állandó, abnormális változásokat visznek végbe, amelyek a születendő gyermekeknél születési rendellenességeket okozhatnak. Nem véletlen, hogy az újszülöttek születési rendellenességeinek robbanásszerű gyakorisága tapasztalható.

A kávé a húgyhólyagrákkal való összefüggése a nőknél nem különbözött attól, hogy koffeines vagy koffeinmentes, sima vagy instant, erős vagy gyenge kávét fgyasztottak.
A kutatások szerint a húgyhólyagrák kockázata kissé alacsonyabb a férfiaknál, mint a nőknél.

Mivel a rákot a kromoszómák és a sejtszerkezet változásai okozzák, és mivel a koffeinről ismert, hogy károsítja a kromoszómákat, indokolt lenne azt gondolni, hogy a koffein szerepet játszik a rák kialakulásában, ezért el kell távolítani mielőbb az étrendből. Természetesen a koffeines italok és a rák közötti kapcsolat az országos népesség-kutatások során megállapítható, ami nem csak elméleti. A közvetlen sejtkárosodáson túl a rák kialakulása előtt más tényezőkre is szükség van, mégpedig vírusokra és veleszületett fogékonyságra.

A rákvírusok valószínűleg olyan állatokban találhatók, amelyeket kedvtelésből tartunk vagy élelmezéshez használunk. A veleszületett fogékonyság pedig valószínűleg az ember genetikai felépítésének bizonyos gyengeségeiből fakad. A veleszületett gyengeség egyik példája a sápadt bőr és a kék szem, mint a bőrrák érzékeny tényezője. A boroslepkek, valamint a tenyésztett emberi és egérsejtek képtelenek a kromoszómakárosodás kijavítására, ha koffeinnel érintkeznek.

Valószínűleg mindannyian ismerünk valakit, aki egész életében élvezett egy bizonyos rossz szokást, anélkül, hogy bármiféle jelentős káros hatást észlelt volna. Valójában ezek közül a „túlélők” közül sokan a hosszú életüket is ennek a szokásnak tulajdonítják. Mindannyian hallottuk az idős férfiak üzeneteit, amikor a hosszú életük titkáról beszélnek: „Napi 2 brendit/pálinkát iszok” vagy „Csak a kézzel készített cigarettával dohányzom” vagy „Mindig fogyasztok fekete kávét”.

De ők szó szerint csak túlélők, mégis ennek ellenére gyakran vagyunk hajlandóak elfogadni ezt a tanácsot, amely bölcs és ellenőrzött, mint ürügy a rossz szokásaink folytatására.

Ha egy San Francisco-i újság megjelentetne egy cikket a következő címsorral: „Egy ember a Superman jelmezben túlélt egy ugrást az Aranykapu-hídról” vajon hány ember menne ki és bérelne Superman jelmezt és ugrana le a hídról, arra gondolva, hogy felfedezték a titkot, hogy hogyan lehet egy forró nyári napon biztonságosan leugrani a magasból és lehűteni magukat a vízben? Igaza van, nagyon kevesen. Mindez, – legyen szó hídról, koffeinről, nikotinról vagy alkoholról – határozottan az emberiség ellen dolgozik.

Nemrég közzétett

Az A-vitamin

A színes növényekben (sárgarépa, paradicsom…) az A-vitamin provitamin, béta-karotin formájában található meg, amelyet testünk A-vitaminná vagy retinollá alakít. Az A-vitamin funkciói: – Látási pigmentek képződése

Még több »

Allergiás vagyok a fokhagymára?!

Tisztelt doktor úr, allergiás vagyok a fokhagymára, és ezért nem használtam az Echinacea +-t. Gondolja, hogy használhatom a terméket kezdetben kis mennyiségben, majd lassan növelni

Még több »

Echinacea vs. Korona-vírus

Az Echinacea angustifolie gyökér az Echinacea purpuree magvaival, fokhagyma juice-szal és erős paprikával együtt hatékonyabban növeli a T-sejtek számát, mint bármi más! Például az amerikai

Még több »

Amikor rosszul érzi magát

„Amikor rosszul érzi magát, hagyja abba a táplálkozást és térjen át a gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztására.” – Amikor egy állat beteg, nem eszik. Ők önmaguktól

Még több »
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email