TgyI Termékek

Alvással az egészségért!

Alvással az egészségért

A pihenés számos előnnyel jár. Amikor testünk kiegyensúlyozatlan, számunkra semmi sem tűnik normálisnak. Az alvással és az egészséggel kapcsolatos több száz kísérlet elvégzése után a világ vezető tudósai azt fedezték fel, hogy az optimális egészség megőrzése érdekében az embernek este kell aludnia, 22 órától reggel napkeltéig. A test pihentetéséhez a legmegfelelőbb intervallum a 22:00–06:00 között eltelt idő. A 23 órakor, éjfélkor vagy 1:00-kor való lefekvés nagyon káros az emberi egészségre, és sok modern gyilkos betegség, például a szívbetegség és a rák közvetlen okozója.

A természet pontos ritmikus körökben működik és mozog. Minden nap felkel és lemegy a nap, az évszakok változnak, a hold felkel és lemegy, az óceán árapályai pedig emelkednek és esnek. Az alvási- és ébrenléti funkciók ennek a ritmusnak a részei. A természetben e ritmus szerint vannak ébren és alszanak az állatok és a növények is. Az embernek természetes ritmusa van. Testünk a természetes áramkörök szerint működik, a testritmust általában belső testórának vagy biológiai órának nevezik. Biológiai óránk természetes funkcióinak a szokásokkal és szabálytalan alvással történő rendellenességei sok különböző betegség okozói, különösen a túlhajszolás, a fáradtság és kedvtelenség. Amikor testünk kiegyensúlyozatlan, számunkra semmi sem tűnik normálisnak.

Ennek oka az, hogy a hormonok, a vegyi anyagok és a neurotranszmitterek nincsennek szinkronban, mert ezek azok, amelyek meghatározzák energiaszintünket, életerőnket és azt, hogy hogyan érezzük magunkat, hogy éppen alszunk vagy táplálkozunk. Más szavakkal, kiegyensúlyozatlanok vagyunk. A villamos energia elterjedt használata előtt, körülbelül 100 éve a falvakban sok ember (kivéve az erkölcsteleneket és a „túlfoglalkoztatottakat”) közvetlenül naplemente után tért nyugovóra, ahogyan tették az állatok is, mert ez a természet rendje.

A test számára a legjobb alvási idő 22:00-06:00 között van. Ez az az idő, ami a testünkbe van programozva, hogy úgy működjön, mint a nap, a belső óra 24 órás természetes keringése alapján – és ez nem befolyásolható külsőleg. Ebben az időintervallumban az emberi test nyugalmi, megújuló és méregtelenítő (a felesleges termékek és mérgek eltávolítása) állapotban van.

Ha ellenkezünk a testünk természetes rendjével és kialakításával, akkor különféle betegségekkel és problémákkal fizetjük meg az árat. Például, ha a teste túlterheli magát a nehéz ételek emésztésével, vagy ha későig (22:00 után) dolgozik, videójátékozik, tévét néz vagy számítógépezik, akkor a teste nem pihen, hanem inkább elfárad. A pihenés pedig elengedhetetlen része a napnak.

A biológiai óra és a belső szerveink:

Testünk fő belső szervei „ütemtervˮ szerint működnek. A test működésének ismerete segít szabályozni az ütemtervet az optimális egészségügyi szint és a jó egészség érdekében.

21:00 – 22:00 – A test eltávolítja a mérgező vegyi anyagokat az immunrendszerből (nyirokcsomók). A legjobb, ha 21:00 és 22:00 óra között alszik el, hogy a test ezeket az életfunkciókat megfelelően végezze el.

22:00 – 01:00 – A máj eltávolítja a mérgeket és regenerálódik.

00:00 – 04:00 – A csontvelő vért termel.

01:00 – 03:00 – Az epehólyag kidobja a méreganyagokat és újjáépül.

03:00 – 05:00 – A tüdő eltávolítja a méreganyagokat és helyreáll.

05:00 – 07:00 – A vastagbél eltávolítja a méreganyagokat és felépül. Ez a megfelelő idő a kiürítésükre is.

07.00 – 09.00 – Vitaminok, ásványi anyagok, tápanyagok felszívódnak az emésztőrendszerben.

A napot mindenképpen reggelizéssel kell kezdenie, méghozzá 7:00 és 9:00 között. A világ tudósai arra a következtetésre jutottak, hogy mindenkinek korán kell lefeküdnie (22:00 óráig el kell aludnia), hogy jó minőségű alvást érjen el, amely biztosítja a megfelelő fizikai felépülést. 22:00 előtti nyugovóratérés szükséges feltétele az egészséges, vidám és lelki állapotban való maradásnak. Megállapították azt is, hogy egy személynek kb. 8 órát kell aludnia ahhoz, hogy a pihenés eredményes legyen a szervezet számára.

Nemrég közzétett

A futás fizikai hatásai

Az Egyesült Államok elnöki fitnesz- és sportbizottsága felkérte a hét legjobb rekreációs szakértőt, hogy osztályozzák a népszerű sportokat annak alapján, hogy mennyiben járulnak hozzá a

Még több »

Öngyógyítás endometriózis esetén

A TgyI Termékek készítményei megváltoztatják az életét. Ha hajlandó elkötelezni magát és minimális pénzügyi befektetést és erőfeszítést fordítani egészségére, – akkor feltétlenül ki kell próbálnia

Még több »

Amikor rosszul érzi magát

„Amikor rosszul érzi magát, hagyja abba a táplálkozást és térjen át a gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztására.” – Amikor egy állat beteg, nem eszik. Ők önmaguktól

Még több »
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email