TgyI Termékek

ÉSZLELT CSALÁS A STATINOKRÓL (sztatin): A koleszterincsökkentő gyógyszerek felgyorsítják az öregedést, cukorbetegséget idéznek elő és károsítják az agyat

ÉSZLELT CSALÁS A STATINOKRÓL (sztatin)

Írta: Jennifer Lea Reynolds, 2015. szeptember 28.

ESZLELT CSALAS A STATINOKROL sztatin 1A sztatinok, a széles körben felírt gyógyszerek csoportja, amelyek állítólag csökkentik a „rossz” koleszterinszintet és csökkentik a szívproblémák kockázatát, nemrégiben kritikusok kereszttüzébe kerültek, miután egy tanulmány megállapította, hogy többet ártanak az emberi egészségnek, mintsem segítenek.

Sajnos sokan szedik például a Lipitor, a Crestor és a Zocor néven ismert gyógyszereket,. Az USA-ban a vényköteles gyógyszerek költségei 2014-ben elérték a 374 milliárd dollárt, ami 2001 óta a legmagasabb kiadási szint. A sztatinok kétségtelenül jelentős részét teszik ki ezen költségeknek, és most azok az emberek, akik ezeket a gyógyszereket szedik, sokkal több okuk van aggódni egészségük miatt, mint költségeik miatt.

Az American Journal of Physiology folyóiratban megjelent tanulmány szerint „… a sztatinok az őssejtek egyéb biológiai tulajdonságaira gyakorolt ​​hatásukkal káros klinikai hatásokat idéznek elő”. A tanulmány kimondja, hogy ezek a káros hatások felgyorsítják az „öregedési folyamatot”, megjegyezve, hogy „a sztatinok hosszú távú alkalmazása káros hatásokkal jár, beleértve a myopathiát, a neurológiai mellékhatásokat és a cukorbetegség fokozott kockázatát”. A myopathia a vázizomzat gyengeségére vonatkozik.

A sztatinok megakadályozzák a sejtek megfelelő helyreállítását, idegproblémákat okoznak és tönkreteszik a memóriát

ESZLELT CSALAS A STATINOKROL sztatin 2A tanulmányban részt vevő szakértők azt sugallják, hogy a sztatinnal kapcsolatos egészségügyi problémák az évek során valószínűleg csökkennek. Az ilyen koleszterincsökkentő gyógyszereket szedő embereknél szürkehályog, fáradtság, májproblémák, izomfájdalom és memóriavesztés jelentkezik. Egyszerűen fogalmazva, ezekről a gyógyszerekről kiderült, hogy kölcsönhatásba lépnek a test sejtjeivel azáltal, hogy meghiúsítják elsődleges céljukat: megakadályozzák a sejtek szaporodását és ezáltal ellehetetlenítik, hogy a test elvégezze az öngyógyulást. Ezenkívül szörnyű egészségügyi problémákat okoznak vagy a meglévőket még inkább súlyosbítják.

Reza Izadpanah professzor, őssejtbiológus és a publikált tanulmány vezető szerzője szerint: „Vizsgálatunk azt mutatja, hogy a sztatinok felgyorsíthatják az öregedési folyamatot. Azok az emberek, akik a sztatinokat egészségmegőrzésre használják, át kell gondolniuk még egyszer mielőtt alkalmazni kezdenék, mert tanulmányunk azt mutatja, hogy általános mellékhatásaik lehetnek, amelyek magukban foglalják az izomfájdalmat, valamint az ideg- és ízületi problémákat.”

A sztatinnal kapcsolatos egészségügyi problémák ellenére az FDA (Food and Drug Administration) szerint az embereknek nem kell félniük tőlük

ESZLELT CSALAS A STATINOKROL sztatin 3Az FDA a honlapján megjegyzi, hogy egyes sztatinhasználók „kognitív (agyi) károsodásokról, például memóriavesztésről, feledékenységről és zavartságról számoltak be. Ezenkívül elismerik, hogy „a sztatinokkal kezelt embereknél nagyobb a kockázata az emelkedett vércukorszintnek és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának.” Ennek ellenére az FDA továbbra is támogatja a sztatinok biztonságosságát és hatékonyságát. A weboldal felhívja az emberek figyelmét Dr. Amy G. Egan, M.P.H. tanácsára, aki az FDA anyagcsere és endokrinológiai termékek osztályának (DMEP) biztonsági igazgatóhelyettese. Azt mondja: „Ez az új információ a sztatinok miatt nem ijesztheti meg az embereket. Előnyeik tagadhatatlanok, de körültekintően kell használni őket, és mellékhatásukat szem előtt kell tartani.”

Tagadhatatlan előny? Különösen a legújabb tanulmány után gondolkodjon el újra! Mi lehet abban hasznos és előny, ha felgyorsult öregedésről van szó, olyan sejtekről, amelyek nem működnek megfelelően, sőt izomgyengeséggel és memóriavesztéssel járnak?

A vényköteles gyógyszerek folyamatos tesztelésének és az előnyeiket hirdető régebbi vizsgálatok szükségessége

ESZLELT CSALAS A STATINOKROL sztatin 4Ez a megállapítás rámutat annak fontosságára, hogy felülvizsgálják az úgynevezett „vényköteles gyógyszerek előnyeit”, amely remélhetőleg folytatódik – annak érdekében, hogy a fogyasztók teljes körű tájékoztatást kapjanak és egészségüket minél jobban megőrizhessék.

A közelmúltban a serdülőkori Paxil antidepresszánssal kapcsolatos hasonló figyelmeztető tanulmány került a címlapokra, amikor az eredeti tanulmány újbóli elemzése hibákat és hiányos információkat tárt fel. Végül megállapították, hogy a gyógyszer nem biztonságos és hatásos a tervezett demográfiai kategóriában – felfedezés volt, hogy Brian Nosek, a Virginia Egyetem pszichológia professzora azt mondta: „…. Bebizonyosodott, hogy a tudományos közösség felébred, ellenőrzi munkáját és így azt teszi, amit a tudománynak egyébként is tennie kellene – kijavítja saját hibáit.”

Nemrég közzétett

Bőrtisztítás-száraz dörzsölés

Bőrtisztítás-száraz dörzsölés (angolul: dry brushing) olyan módszer, amely lehetővé teszi a bőr tisztítását, miközben méregteleníti a belső szerveket. A száraz dörzsölés módszerét Dr. Schulze egyik

Még több »

Magnéziumhiány

Ha rosszul alszik, vagy túlzott stressz alatt áll, akkor a teste magnéziumhiányban szenvedhet. Mivel a testünk nem termeli ezt az ásványi anyagot, az étrend által

Még több »

A futás fizikai hatásai

Az Egyesült Államok elnöki fitnesz- és sportbizottsága felkérte a hét legjobb rekreációs szakértőt, hogy osztályozzák a népszerű sportokat annak alapján, hogy mennyiben járulnak hozzá a

Még több »

A stressz a halál csókja vagy?

A „stressz” és a „stresszor” megkülönböztetése A stressz kezelésében a legtöbbünk már előre két dologgal rendelkezünk saját magunk ellen. Az egyik a beszéd, amelyet általában

Még több »
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email