TgyI Termékek

Dr. Schulze elmagyarázza mi az immunrendszer

Dr. Schulze elmagyarázza mi az immunrendszer

Hol rejtőzik, hogyan működik, és mit tesz Önért?

A teste választási lehetőségeket kínál: megfázni vagy védekezni az influenzától, de mindez rajtunk múlik. A munkám egyszerű: javítani az életminőségen, nem bonyolítani olyasvalamivel, ami gyengíti az egészséget és megnyitja az utat számos betegség felé – például az egészségtelen ételek: cukor, dohány, alkohol, egészségtelen zsírok stb. immunoEzenkívül segítek a szervezetnek saját „gyógyszerének” elkészítésében azáltal, hogy a legminőségesebb táplálékot biztosítom Önnek, és finoman „ösztönzöm” a testét, hogy gyorsabban, jobban és erősebben tegye a dolgát – az immunrendszert erősítő természetes növényekkel táplálom Önt. Ez egy védekező szuperfegyver lesz az Ön számára, tehát – így felerősödve a megfázás és az influenza ellen – az ötödik vagy hatodik sebességfokozatba kerül, és minden esélye adott lesz a győzelemre.

Hogyan lehetséges ez?

Ily módon csupán órákra és nem hetekre lesz szüksége a felkészülésre! Kíváncsi arra, hogy ez hogyan lehetséges? A válasz erre az, hogy a szervezet rendelkezik immunrendszerrel, aminek köszönhetően képes legyőzni a megfázást és az influenzát, és elkészítheti a saját természetes „gyógyszereit”. Ez az a rendszer, amely állandó megfigyelés alatt tartja Önt, figyel a lehetséges támadókra, és az első potenciális kórokozó megjelenése után számos védelmi mechanizmust indít be az Ön védelme érdekében. Immunrendszere egyedülálló és nagyon kifinomult szervezet, mivel számos szervet, szövetet, rendszert, vérsejtet, folyadékot, csomópontot, mirigyet, csontot és egyéb szövetet ölel fel az egész testben. Ha ezek a szövetek együtt működnek, megállíthatják a vészhelyzetet és bármilyen ellenséget legyőznek.

A csodálatos immunrendszer felépítése

Íme néhány rész az okosan megtervezett immunrendszerből:

1. Fehérvérsejtek (leukociták)

2. Olyan limfociták (mint, amilyenek a T-sejtek), amelyeket a thymusban (magyarul csecsemőmirigy) arra képeztek ki, hogy megöljék a kórokozókat, míg más T-sejtek adatcserére és különféle egyéb feladatok elvégzésére vannak tervezve.

3. Vannak olyan B-sejtek is, amelyek különböző felszíni immunoglobulinokat használnak ellenanyagok előállítására (alapvetően ez egy nagyon különleges méreg, amely elpusztítja a specifikus baktériumokat, vírusokat és minden más betolakodót).

4. A nyirkok, immunfolyadék (például interferon és interleukin) és olyan szervek, mint a thymus és lép, valamint a nyirokcsomók és csomók szintén működésben vannak.

5. Különböző nyirokcsomók (például a vakbél, mandulák, adenoidok (nyirokmirigyek) és Peyer-tapaszok), valamint a vörös csontvelő stb.

Bursa fabriciusAz immunrednszerben ún. láthatatlan kapcsolatok is léteznek, amelyekről a tudósok tudják, hogy léteznek, de fogalmuk sincs, hogy hol helyezkednek el. Például a B-limfociták – a humorális immunitás hordozói. Akármennyire tűnhet nevetségesnek a tudomány: valójában olyan madár szervéről nevezték el őket, amellyel az ember nem is rendelkezik – Bursa fabricius. Az, hogy hol és hogyan képződnek ezek a B-sejtek az emberben, nagy titok, amiről a legtöbb orvos nem akar beszélni egyszerűen azért, mert fogalmuk sincs. Tehát egy nagyon nagy és komplex, különféle részecskék halmaza, amely néhány rejtélyes tényezőt is magába foglal, ez a mi: immunrendszerünk! Azt mondják: az vagy, amit gondolsz! Végül, ha még ez az egyszerű magyarázat után is azt érzi, hogy nem elég tájékozott, vigyázzat! Mert ma már tudjuk, hogy az immunrendszere figyel. Mióta felfedezték, hogy az immunsejtekben neuropeptid receptorok vannak, és a neuropeptidek olyan vegyi anyagok, amelyeket az agy termel akkor, amikor gondolkodik – szerelemről, boldogságról, gyűlöletről vagy bármi másról -, tudjuk, hogy a saját immunrendszere meghallja és követi gondolatait (mint például Edgar Hoover, az FBI volt igazgatója, aki 48 évig uralkodott). Ezenkívül, mivel az emberi test minden része okkal végez minden funkciót, immunrendszere nem csak hallgat, hanem reagál is. Ó, ez lehetséges? Ez azt jelenti, hogy immunrendszerünk valóban meghallgatja és reagál az érzelmeinkre és a „beszédünkre”? Igen, pontosan ezt csinálja! Ezért a megfázás és influenza elleni természetes terápia nagyobbik része a: maradj pozitív! Ezért fontos ez a téma annyira – ez motivál arra, hogy felvilágosítsam Önt, hogy megtanulja, letisztázza és megértse a természetes, gyógynövényekkel kapcsolatos kétségeket. Tehát a következő alkalommal, amikor megfázik vagy influenzás lesz, pozitív kell, hogy maradjon, amivel lehetőséget kínál testének. Végezzen el egy méregtelenítést, tisztítsa meg testét, erősítse meg immunitását és javítson egészségén! A lényeg az, hogy betekintést és ismereteket szerezzenek az orvoslás első heteiben arról, hogy az emberi test – bármilyen géptől eltérően – gyógyításra és javításra alkalmas. Így az immunrendszer rendkívül fontos tényező a gyógyulási folyamatokban.

Forrás: Dr. Richard Schulze: Colds & flu – kézikönyve

Nemrég közzétett

Az A-vitamin

A színes növényekben (sárgarépa, paradicsom…) az A-vitamin provitamin, béta-karotin formájában található meg, amelyet testünk A-vitaminná vagy retinollá alakít. Az A-vitamin funkciói: – Látási pigmentek képződése

Még több »

A teremtőbe vetett hitünk

Az egészség egyik alapszövete a bizalom. Ezért azt a következtetést vonhatjuk le, hogy bármely betegség mögöttes szövete a bizalmatlanság. – A bizalmatlanság a nyugtalanság, az

Még több »
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email