TgyI Termékek

Bőrtisztító kefe

2,790 Ft

Használata:

A bőrtisztítás mindig száraz bőrön végzendő. A legjobb, ha kádban végzik a műveletet. A bőrtisztítás után zuhanyozzanak le vagy fürödjenek meg, mert így tudják a legjobban eltávolítani a régi bőrsejteket és a folyamat során felszabaduló méreganyagokat.

Hosszú, egyenes mozdulatokkal tisztítsa meg a lábát, a lábfejtől felfelé, majd a kezét, a kézfejétől a válláig, a hátát fentről lefelé és a hasát alulról felfelé. Mindig a periféria irányából a szív irányába végezze a dörzsölést. Ilyen módon a nyirkokat a szív felé irányítja.

Megjegyzés: Az ellenkező irányú bőrtisztító dörzsölés nem javasolt, mivel ez a nyirkokat a szív iránya felől elsodorja, ami további megterhelést okozhat a véredényekben és nyirokcsomókban.

A száraz bőr tisztítását naponta egyszer ajánlott elvégezni – lehetőleg reggel, zuhanyzás előtt. Az alapos, száraz dörzsölés csak 15 percet vesz igénybe. De még az 5 perces bőrtisztító dörzsölés is előnyös az egészségre tekintve. Ha betegnek érzi magát, végezzen napi két bőrtisztítást.

A kemény és durva tapintású bőrön, például a talpnál, a bőrtisztítás folyamata alatt gyakoroljon könnyebb nyomást a felületre.

Ha meg akar szabadulni a narancsbőrtől, fordítson több időt a problémás területek dörzsölésére. A narancsbőrös (cellulit) területeket naponta 5-10 percig  kezelje a bőrtisztító kefével. A jó eredmény eléréséhez a módszert legalább öt hónapig folyamatosan kell végeznie.

Kerülje a száraz dörzsölést olyan területeken, ahol a bőr érzékeny vagy sérült (seb, vágás, fertőzés vagy kiütés által érintett területek).

A kezelést zuhanyzással zárja. A zuhany végén végezzen hét forró és hét hideg ciklust. 2 percig forró vízzel zuhanyozzon (nem ajánlott szívbetegeknek!)

– Ezután 30 másodpercig legyen hideg víz alatt (néhány másodpercig tartson ki alatta).

– Ismételje meg ezt 7-szer.

– A zuhanyzást hideg vízzel zárja. A hideg-meleg zuhany tovább erősíti a bőrt, elősegíti a méreganyagok kiválasztását, serkenti a vérkeringést és táplálja a bőr külső rétegét.

Zuhanyozás után

Törölje meg és masszírozza a bőrt természetes olajokkal, például olívaolajjal, mandulaolajjal, szezámmagolajjal, kókuszdióolajjal, sheavajjal, kakaóval, avokádóval stb.

Tartsa karban a kefét és legalább hetente mossa le vízzel és természetes szappannal. Mosás után hagyja száraz és levegős helyen, hogy jól kiszáradjon.