TgyI Termékek

KÉT ANGOL TANULMÁNY IS RÁMUTAT ARRA, HOGY AZ ECHINACEA BIZTONSÁGOT NYÚJT A T-SEJTEKNEK A KORONAVÍRUSSAL SZEMBEN

Echinacea blog

Szerzők: Juliet Parker (2006) és a Reuters szerkesztősége, 2020. november 10.

Eredeti cikkek:
https://www.reuters.com/article/uk-health-coronavirus-britain-tcell-idUSKBN27Q001

koronavirus
Elektronmikroszkóppal leképezett T-limfocita

London (Reuters) – A koronavírusra reagáló úgynevezett „T-sejtek” magas szintje elegendő lehet a fertőzés elleni védelemhez – közölte kedden egy angol tanulmány, amely bizonyítékkal egészíti ki, hogy ezek a sejtek kulcsszerepet játszanak a betegség (COVID 19) elleni immunitásban.

Úgy gondolják, hogy a T-sejtek (egyfajta limfocita – fehérvérsejtek, amelyek az egészséges immunrendszer részét képezik) kulcsfontosságúak a SARS-CoV-2 koronavírus fertőzés elleni védelemben, és hosszabb ideig tartó immunitást biztosíthatnak az antitestekkel szemben. Az Oxford Immunotec és a Public Health England (PHE) által végzett, közel 3000 főből álló tanulmány megállapította, hogy egyetlen magas T-sejtes válaszú résztvevőnél sem alakult ki tüneti SARS-CoV-2 fertőzés a kutatók által vizsgált időszakban. 20 megerősített fertőzéssel hasonlították össze azokat a résztvevőket, akiknél a T-sejt szint gyenge volt, így jutottak erre a következtetésre. „Ez arra utal, hogy azok az egyének, akiknek több T-sejtjük van és felismerik a SARS-CoV-2-t, valamilyen szintű védelemben részesülhetnek a COVID-19 ellen, bár ennek megerősítése érdekében további kutatásokra van szükség” – mondta David Wyllie, a Public Health England mikrobiológiai tanácsadója. A tanulmányt közzétételre készítették elő, és folyóiratban nem tették közzé, illetve nem recenzálták (ismertették). A tudósok szerint a T-sejtek jelentősége az immunválaszban azt jelentheti, hogy az antitestek kimutatására szolgáló szerológiai vizsgálatok nem adnak teljes képet arról, hogy kinek a populációjában kisebb a fertőzés kockázata. Azt is elmondták, hogy a SARS-CoV-2-re reagáló T-sejtek szintje az életkor előrehaladtával csökkent, különösen antitestek hiányában, ami valószínűleg megmagyarázza, hogy az időseket miért fenyegeti jobban a COVID-19 betegség.

Echinacea az immunrendszer erősítésére

echinacea blog 1Egy másik tanulmány, amelyet Juliet Parker írt a Nottinghami Egyetem Biológiai Tudományok Tanszékéről, összekapcsolja a természetet és az egészségünket, és e kapcsolat alapja az echinacea növény! Lássuk, hogyan erősítheti ez a rendkívül érdekes növény immunrendszerünket. Az Echinacea, más néven angustifolia vagy lila echinacea, magyarul Kasvirág, az Asteraceae (őszirózsafélék) család tagja. Az egyik legnépszerűbb gyógynövény, becslések szerint a lakosság 1-4% -a használja ezt a növényt évente. Az echinacea gyógyászati ​​tulajdonságait az indián törzsek ismerték fel először a 18. században, akik kígyó- és rovarcsípésre, köhögésre és megfázásra, valamint trópusi lázra használták a növényt, amely többek között más egészségügyi hatással is rendelkezik: antioxidáns, rákellenes, gyulladáscsökkentő és sebgyógyító.

Népszerűsége növekszik, mert immunstimuláló tulajdonságokkal rendelkezik, és csökkentheti a nátha és az influenza tüneteinek súlyosságát, különösen, ha a fertőzés korai szakaszában alkalmazzák. Noha körülbelül kilenc echinacea faj létezik, ezek közül csak háromnak van kiváltképp jelentősége gyógyászati ​szempontból – ezek: Echinacea purpurea (Bíbor kasvirág), Echinacea angustifolia és Echinacea pallida. Az egészségügyi előnyökkel kapcsolatos számos nézet ellenére az echinacea – sok más növényi termékhez hasonlóan – nem rendelkezik kormányzati rendelettel, mivel az ipari gyógyszerekkel ellentétben, a növényi termékek nem vesznek részt szigorú és jól megalapozott ellenőrzési eljárásokon. Bármely növény kémiai összetétele összetett a gyógyszerekhez képest. A gyógyszerek egy ismert hatóanyagot tartalmaznak, amelyek tesztelhetők és szabványosíthatók, míg egy növény tartalmazhat sok olyan aktív komponenst, amelyeket a növények közötti különbségek és a különböző extrakciós módszerek miatt nehéz szabványosítani. Nagyon kevés valós tudomány áll az olyan növények orvosi állításai mögött, mint az echinacea. A növényi termékek gyártói által benyújtott bizonyítékok közül sok anekdotikus vagy véletlenszerű vizsgálatokon alapszik.

Tekintettel az echinacea népszerűségére, a vizsgálat fő célkitűzései a következők voltak:

  1. Ellenőrizni, hogy az echinacea állítólagos gyógyászati ​​tulajdonságai igazak-e;
  2. Ellenőrizni az echinacea hatását, azonosítani aktív összetevőit és kölcsönhatásukat az immunrendszerre;
  3. Ellenőrizni az echinacea emberi egészségre gyakorolt ​​hatását;
  4. Ellenőrizni, hogy a gyógynövény nem megfelelő használata káros hatással lehet-e az egészségre.

Mitől aktív az echinacea?

Echinacea blog 2Kimutatták, hogy az Echinacea több biológiailag aktív összetevőt tartalmaz, ezeket a következő csoportokra oszthatjuk:

Koffeinsavszármazékok – ezek közé tartozik az echinacoside, a cinnarin és a cikória sav, és úgy gondolják, hogy hozzájárulnak az echinacea fent említett antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságaihoz.

Alkamidok – főleg az Echinacea angustifolia gyökerében találhatók meg, és feltételezik, hogy serkentik az immunrendszer sejtjeinek munkáját.

Poliszacharidok – két típusunk van: heteroxilán és arabinogalaktán, és mindkettőről beszámolónk van arról, hogy serkentő hatással vannak az immunrendszerre.

Hogyan működik az echinacea?

Echinacea blog 3Az echinacea hatóanyagai az immunrendszer különféle sejtjeivel kölcsönhatásba lépve erősíthetik vagy stimulálhatják az immunválaszt. Az immunválasz lehet veleszületett (nem specifikus), makrofágok, természetes gyilkos sejtek és polimorfonukleáris leukociták (neutrofilek) közvetítve, vagy adaptív (specifikus), amelyeket B- vagy T-limfociták közvetítenek. Az echinacea bizonyult a legmeggyőzőbbnek az immunitás nem specifikus ágának sejtjeinek aktiválásában, az immunstimulációs jelentésekben a következő sejttípusok tűnnek ki a legjobban:

Makrofágok – ezek az immunrendszer sejtjei, és fontos első védelmi vonalat jelentenek számos fertőző ágens ellen. Fő feladatuk a nem kívánt antigénrészecskék eltávolítása fagocitózis útján. Második feladatuk az antigén peptidek bemutatása a megszerzett immunrendszer sejtjeiben. Az aktiválódás után a makrofágok számos citokint, kis jelzőmolekulát termelnek, amelyek a következők: tumor nekrózis faktorok, interleukinek és interferonok. A felszabadult citokinek rezisztenciát váltanak ki a különféle vírusokkal szemben, és fontosak más immunsejtek aktiválásában is – meghívják a megszerzett immunrendszer sejtjeit a fertőzés helyére. Az aktivált makrofágok nitrogén-oxidot is felszabadítanak; ez a fő módszer, amely elpusztítja a fertőző ágenseket. A makrofágok ezért fontos szabályozók mind a veleszületett, mind a szerzett immunitás szempontjából. A makrofág sejttenyészetek reagáltak az echinacea-ra: fokozták a citokintermelést, és ezáltal megnövelték azt a sebességet, amellyel a fagociták felfalták a behatolókat. A félaktív állapotban keringő makrofágok gyorsabban reagálhatnak, és így elpusztíthatják a nem kívánt kórokozókat.

Természetes gyilkos sejtek – ezek többekközött a veleszületett immunrendszer sejtjei. Feladatuk a célsejtek felismerése és elpusztítása: amelyek jelentősen vírusfertőzöttek, mint amilyenek a tumorsejtek. Így minden olyan anyag, amely javíthatja e sejtek aktivitását, valószínűleg javítja az általános immunválaszt. Kimutatták, hogy az echinacea különféle kivonatai és készítményei fokozzák a természetes gyilkos sejtek aktivitását.

A polimorfonukleáris leukociták a következők: neutrofilek, eozinofilek, bazofilek és hízósejtek (masztociták). A neutrofilek rövid életű fagocita sejtek, amelyek granulátumai erős baktériumölő és antibiotikus enzimeket tartalmaznak. Az eozinofilek, a bazofilek és a hízósejtek szekréciós granulátumokat is tartalmaznak, és részt vesznek a gyulladáscsökkentésben. Kimutatták, hogy az Echinacea képes fokozni a polimorfonukleáris leukociták aktivitását, vagyis sokkal gyorsabban reagálhatnak és elpusztíthatják a kórokozókat.

Mennyire hatékonyan javítja egészségünket az echinacea?

Echinacea blog 4Az Echinacea valóban immunstimuláló tulajdonságokkal rendelkezik. De a sejtszintű bizonyítékok ellenére el kell ismernünk, hogy – amikor az emberi egészségről van szó – a gyakorlatban gyengébb meglátásokkal rendelkezünk. Az echinacea egészségügyi előnyeit nagyrészt anekdotikus bizonyítékok támasztják alá, mivel a történelem során emberek ezrei észleltek számos pozitív egészségügyi hatást, de az emberen végzett kontrollált klinikai vizsgálatok azonban nem hoztak meggyőző eredményeket. Bár számos emberen végzett klinikai vizsgálat számolt be egészségügyi előnyökről, e bizonyítékok nagy része ellentmondásos, és a vizsgálatok korlátozottak mind méretükben, mind módszertani minőségükben. Így tudományos szempontból az emberek hatékonysága még nem bizonyított kétséget kizáróan. A mindkét klinikai vizsgálatban alkalmazott echinacea minősége minden bizonnyal az eredmények érvényességét befolyásoló tényezők egyike. Immunstimuláló tulajdonságai bizonyos hatóanyagok jelenlététől függenek. A gyógynövényes termékek minőségének nemrégiben végzett vizsgálata azt mutatta, hogy a tesztelt echinacea termékeknek csak 28% -a tartalmazza a címkén felsorolt ​​mennyiségeket és összetevőket. Ez megmagyarázhatja, hogy az echinacea egyes kísérletekben miért hatásos, másokban azonban miért nem. Röviden, mielőtt végső következtetéseket vonnánk le az egészségre gyakorolt ​​előnyeiről, az egyes vizsgált minták minőségét standard szintre kell emelni.

Mennyire biztonságos az echinacea?

Úgy tűnik, hogy az echinacea jól tolerálható. Becslések szerint az általános népesség 1–4% -a használja évente. Nem voltak halálesetek; és csak néhány eset volt káros mellékhatással, ezért az általános kockázati arány kedvezőnek tűnik. Az echinacea toxikus hatásaival kapcsolatos vizsgálatok nem mutattak rá lehetséges halálos dózisra. Az Asteraceae családra allergiás embereknek kerülniük kell, mivel több esetben is előfordult, hogy az echinacea anaphylaxiát, asztmás rohamokat, urticaria-t és kontakt dermatitiszt (bőrgyulladást) váltott ki.

Az Echinacea kölcsönhatásba léphet a citokróm P450 nevű enzimcsoport által metabolizált gyógyszerekkel, és ezáltal az idők során meghosszabbíthatja ezen gyógyszerek hatását. Ide tartoznak a szokásos gyógyszerek és egyéb anyagok, például a warfarin, az alkohol, a koffein, az ibuprofen és számos HIV ellen alkalmazott gyógyszer. Ezért azoknak a betegeknek, akik vényköteles gyógyszereket szednek, amelyekről ismert, hogy ez az enzimrendszer metabolizálja őket, kerülniük kell az echinacea-t, vagy előzetesen orvoshoz kell fordulniuk.

Következtetés

Echinacea blog 5Az Echinacea egy viszonylag jól tanulmányozott gyógynövény, amely minden bizonnyal rendelkezik nemspecifikus immunstimuláló hatással. Ezenkívül antioxidáns, gyulladáscsökkentő, antibakteriális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Kimutatták, hogy számos aktív összetevő hozzájárul az immunstimuláló hatásához, nevezetesen: alkamidok, koffeinsav-származékok és poliszacharidok. Úgy tűnik, hogy az alkamidok és az arabinogalaktánként ismert poliszacharidok csoportja aktiválja az immunsejteket, míg a koffeinsav-származékok antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásúak. Valószínűleg mindezen hatóanyagok együttese vagy „szinergetikus” hatása jelenti az echinacea által nyújtott általános segítséget, valamint a megfázásból és az influenzából való mihamarabbi kigyógyulást, amelyről korábban beszámoltunk. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg ebből a növényből készített készítmények sokkal hatékonyabbnak bizonyulnak, szemben a standardizált készítményekkel.

Annak ellenére, hogy meggyőző bizonyíték van arra, hogy az echinacea sejtszinten működik, a gyakorlatban kevésbé ismerjük az emberi egészségre gyakorolt ​​előnyeit. Számos emberen végzett klinikai vizsgálat megerősítette pozitív hatásait, de e bizonyítékok nagy része ellentmondásos, és a vizsgálatok mind méretben, mind módszertani minőségben korlátozottak. Az eredmények következetlensége a gyenge minőségű növényi nyersanyagoknak tulajdonítható. Így a rendelkezésünkre álló tudományos adatok bősége ellenére az embereken való hatékonyság kétséget kizáróan még nem bizonyított.

A biztonság és a megbízhatóság szempontjából az echinacea jól tolerálható: nem volt haláleset; csak néhány káros mellékhatású esetről számoltak be.

Végülis lehetséges, hogy az echinacea életmentő gyógyszer lehet, amelyet a hivatalos orvoslás és a hatóságok figyelmen kívül hagynak? A rák és a HIV egyre terjed, de ezeknél a betegségeknél ennek a növénynek a terápiás értékét viszonylag kevésbé tanulmányozták, annak ellenére, hogy immunrendszerre gyakorolt ​​hatása terápiás potenciállal bírhat. A kemoterápiában részesülő betegek gyakran meggyengült immunitás által fertőződnek meg, amely halálhoz vezet; Az Echinacea segíthet ezeknek az embereknek azáltal, hogy kritikus időben fokozza immunfunkcióit és antioxidánsként hat. További információ erről a témáról:

  • Barrett, B. (2003), Medicinal properties of Echinacea: A critical review, Phytomedicine, 10: 66-86.
  • Miller, S. C. (2004), Echinacea The genus Echinacea, CRC press, New York, USA.
  • Miller, S. C. (2005), Echinacea: A miracle herb against aging and cancer? Evidence in vivo, Evidence based complementary and alternative medicine, 3: 304-314.
  • Rininger, J.A., Kickner, S., Chigurupati, P., Mclean, A., Franck, Z. (2000), Immunopharmacological activity of Echinacea preparations following simulated digestion on murine macrophages and human peripheral blood mononuclear cells, Journal of leukocyte biology, 68: 503-510.

A szerzőről: Juliet Parker 22 éves, a Nottinghami Egyetem Biológiai Tudományok Tanszékén tanult, ahol 2006-ban (B.Sc) zoológiai diplomát szerzett. Júliát különösen érdekelte az alternatív orvoslás, ezért végül a gyógyszeriparban szeretett volna dolgozni.

Dr. Schulze beszámolója az Echinacea-ról

Könyvforrás: Dr. Schulze – Gyógyíthatatlan betegségek kezelése

Az Echinacea angustifolia gyökér az Echinacea purpurea magvaival, fokhagyma juice-szal és erős paprikával együtt hatékonyabban növeli a T-sejtek számát, mint bármi más!

Korona virusPéldául az amerikai indiánok évszázadok óta használják különféle típusú problémákra, különösen a csörgőkígyók okozta sebekre és harapásokra. Tudták, hogy az Echinacea serkenti a test képességét a betegségből vagy sérülésből való felépüléshez, de megóvja azt a mérgektől és toxinoktól is.

A 18. század végén egy Joseph Mayer nevezetű ember élt Nebraska Pawnee városában. Különböző dolgokat értékesített a lakókocsijából, köztük egy alkoholos tonikot egy Kansas-i növény gyökeréből. A receptet indiai barátaitól kapta. Készített egy tonikot, beleöntötte egy üvegbe, és úgy árulta, mint minden betegség gyógyítására használt gyógyszert. Nyugat felé tartott a lakókocsival, miközben árulta a tonikot. Így vált híressé mind orvos, mind pedig szórakoztató. A termék hatékonyságának bizonyítására mindenki előtt hagyta, hogy egy csörgőkígyó megmarja. Soha nem mérgezte meg őt a kígyómarás. Ennélfogva a „kígyóolaj-eladó” kifejezéssel illeték őt. Azt állította, és úgy tűnt, hogy mindent meg tud vele gyógyítani, kezdve a veszett kutyaharapástól a különféle típusú fertőzésekig.

„A boltokban található legtöbb echinacea termék vízzel hígított, haszontalan készítmény. Tesztelje őket, és látni fogja, hogy igazam van.”

Világszerte több száz orvosi és tudományos kutatás kimutatta, hogy az Echinacea mindenféle módon javítja és erősíti az emberi immunitást. Segít a testnek a védekező vérsejtek létrehozásában, vagyis növeli a T-sejtek számát, fokozza a makrofágok termelését és aktivitását (idegen test elpusztításának képességét), serkenti az interferon és az interleukin I szekrécióját, és úgy tűnik, hogy megvédi a sejteket az idegen támadásoktól. Arról is értesültünk, hogy Németországban még injekciók formájában is alkalmazzák, gyengült immunrendszer és degeneratív betegségek ellen. Valójában a németek kipróbálták az echinaceát, amelynek gyenge kivonatai immunerősítő hatást mutattak, és csak képzeljék el Echinacea vs Korona virusannak az echinaceának a csodáit, amelyet Ön készít, vagy amikor minőséges echinacea terméket vásárol.

Az echinacea jó megfázás, influenza és láz, valamint mindenféle fertőzés, gyulladás és duzzadás ellen. Gyógyító hatással van minden mérgező harapásra. Külsőleg is alkalmazható.

Echinacea 1Sokan gyógyultak ki a rákból, az AIDS-ból és más degeneratív betegségekből az Echinacea segítségével, mint a gyógyulás alapja. Egy alkalommal egy nő fájó és duzzadt torokkal jött be. 3,5 hónapig beteg volt, és az orvosok által adott gyógyszerek és antibiotikumok egyike sem működött. Immunitása túl gyenge volt. Aztán vett egy Echinacea-tinktúrát, és két nap alatt megszűnt a problémája a torkával és azóta sincs vele semmi baja. Voltak olyan emberek, akik évek óta krónikus fertőzésekben szenvedtek, és amikor elkezdték az Echinaceát használni, néhány nap alatt felépültek.

„Az immunitás nem erősíthető azzal, ha pizzát, sört, fagylaltot és kávét fogyaszt.”

Mindenki szeretne egy gyors, egyszerű módszert, hogy hozzáadjon egy kis Echinaceát az egészségtelen étrendjéhez. De ez nem így megy! A teste nem épít védelmező sejteket sörből, pepperonis pizzából, fagylaltból és kávéból. Valójában az ilyen egészségtelen ételek és a cukor csak gyengítik az immunitást. A fehér és vörös vérsejtek kialakításának első lépése egy olyan étrend, amely hatalmas mennyiségű tápanyagot (különösen C-vitamint, ásványi anyagokat, enzimeket, aminosavakat) biztosít szervezete számára. Ez az, ami építi a vérét, ezért az étrend a fontos, nem pedig néhány tabletta.

„Az Echinacea serkenti az immunitást, de a fertőzésellenes hatások szempontjából még a fokhagymát sem tudja megközelíteni.”

echinaceaEzért az Echinacea tinktúra fokhagymával és erős paprikával egy igazi nyerő páros!!! Az echinaceát fogyasztó személynek legalább 3 gerezd fokhagymát kell fogyasztania naponta. A legtöbb kutatás kimutatta, hogy legalább 3 fokhagyma-gerezd az ajánlatos naponta, tehát ennyit kell fogyasztani.

Az echinacea az immunrendszer egyik legerősebb ismert stimulátora. Néhány napon belül megduplázhatja vagy megháromszorozhatja a véráramban lévő T-sejtek és makrofágok mennyiségét. Növeli az interferon, interleukinek, immunoglobulinok és más fontos természetes immunvegyületek mennyiségét a véráramában. Az echinacea úgy hat, hogy több immunsejtet és immunvegyületet termel, így ösztönzi ezek hatékonyabb aktivitását. Az ilyen immunstimuláció jó rövid távú megfázás és influenza esetén és/vagy a fertőzések megelőzésére. Emellett megkezdi és felgyorsítja a krónikus és hosszú távú betegségektől való felépülést az immunitás esése miatt.

fokhagymaA fokhagyma a baktériumok, vírusok és gombák, elsősorban az összes antigén/kórokozó legnagyobb gyilkosa, sokkal erőssebb, mint bármely más növény. Más szavakkal: az echinacea jobb, mint a fokhagyma, az immunitás fokozása terén (a klinikai kutatások szerint), de a kórokozók semlegesítése szempontjából még a fokhagymát sem képes megközelíteni. A fokhagyma szintén fokozhatja az immunitást, de leginkább arról ismert, hogy mindent megöl, ami árthat a szervezetnek. Ezért mondom, hogy az echinacea és a fokhagyma a legjobb nyerő párosítás.

Például a gyógyszerészeti antibiotikumok nem szelektívek a szervezetben lévő baktériumok elpusztításában; egyszerűen elpusztítják azokat. Ez további problémákat okoz, mivel több millió úgynevezett jó baktériumot is megsemmisítenek, amelyekre szükség van az anyagcseréhez. Ezért sok embernek problémái adódnak az emésztéssel, székrekedéssel és gombás fertőzésekkel ezen antibiotikumok szedése után. Még nagyobb probléma az, hogy az antibiotikumok nem pusztítják el a test rossz baktériumainak 100% -át. Általában 99% -ot pusztítanak el. A fennmaradó baktériumok ezután mutálódnak, halálosabbakká válnak és rezisztensek ugyanazon antibiotikumokkal szemben. Ez nagyon veszélyes és rezisztens baktériumokat hoz létre. Másrészt a fokhagyma teljesen szelektíven pusztítja el a baktériumokat, csak azokat öli meg, amelyek a testére károsak. Ezenkívül az is csodálatos, hogy ugyanakkor a fokhagyma serkenti a jó baktériumok fejlődését, javítja a bélflórát és az emésztést.

A fokhagyma elpusztít számos baktériumot, beleértve a sztreptokokusokat, sztafilokokkokat, tífuszt, diftériázt, kolerát, bakteriális dizentériát (turisták hasmenése), tuberkulózist, tetanuszt, reumás lázat és még sok mást okozó baktériumot. Ezenkívül a fokhagyma kiváló vírusellenes szer. A fokhagymát különféle típusú vírusok szempontjából tesztelték, és tudományosan bebizonyították, hogy elpusztítja mindazt, ami kanyarót, mumpszot, mononukleózist (Epstein-Barr vírus), bárányhimlőt, herpes simplex 1-et és 2-őt, övsömört  (herpes zoster), vírusos hepatitiszt, skarlátot, veszettséget stb. okoz.

És ez még nem minden! A fokhagyma a gombaölő hatásáról is ismert. Laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a fokhagyma jobb, mint az összes létező gombaölő szer, beleértve a nystatin kenőcsöt is. A fokhagyma szabályozza a Candida albicans növekedését és megsemmisíti a gombás tinea-t.

„A fokhagyma bizonyítottan gyógyítja a rákot. Az összes fokhagymás vizsgálat körülbelül egyharmada a rák kezelésével kapcsolatos. A fokhagyma nem csak segít a fehérvérsejteknek megvédeni testünket a rák ellen, hanem javítja testünk képességét a daganatok elpusztítására is. Amikor a fokhagyma-összetevők jelen vannak a vérünkben, az immunrendszer sok szempont alapján javulni kezd. Ezenkívül serkenti az interferon termelését, a természetes T-sejtek számát, megakadályozza a daganatok kialakulását és enyhíti a rákos fájdalmat is.”

Nemrég közzétett

Echinacea vs. Korona-vírus

Az Echinacea angustifolie gyökér az Echinacea purpuree magvaival, fokhagyma juice-szal és erős paprikával együtt hatékonyabban növeli a T-sejtek számát, mint bármi más! Például az amerikai

Még több »

Elsősegélynyújtás fejfájás esetén

Mindannyiunknál előfordulhatnak fejfájási problémák és sokan azonnal a gyógyszerek után nyúlnak, hogy megszabaduljanak a kínzó fájásoktól. Mielőtt ezt megtennék, próbáljanak ki néhány természetes módszert. A

Még több »
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email