TgyI Termékek

Új tanulmány, amely bizonyítja, hogy a magas májzsírszint növeli a koronavírussal való korházi ellátás kockázatát

zsíros májbetegség

Ma már tudjuk, hogy az amerikaiak kb.30%-a szenved alkoholmentes zsíros májbetegségben (NAFLD), amely ma az Egyesült Államokban súlyos járvánnyá vált. Sajnos ez a betegség nem csak az egészségügyi ellátó rendszert terheli évente körülbelül 32 milliárd dollárral, hanem további veszéllyel is jár: ha zsíros a mája, ez azt is jelenti, hogy nagyobb a kockázata annak, hogy koronavírussal kórházba kerül.

A Perspectum és a brit BioBank által készített új tanulmány [1] megállapította, hogy a zsíros máj a COVID-19 kórházi ápolásának egyik fő kockázati tényezője. A zsíros májjal rendelkező amerikaiak 30%-a még csak nem is tudja, hogy zsíros májjal rendelkezik – és ez valóban aggasztó.

A magas májzsírszint növeli a koronavírussal való korházi ellátás kockázatát.

zsíros májbetegség 2E alapos tanulmány szerint azoknak az embereknek, akiknek a máj-zsírtartalma több mint 10%, kétszer magasabb valószínűséggel kerülnek koronavírussal kórházba, mint az egészségesebb zsírtartalommal rendelkezők. A tanulmány több mint 42 000 májtesztet foglalt magába a British Biobank önkénteseivel, valamint 397 koronavírussal kórházba került beteget.

A kutatók megállapították, hogy önmagában az elhízás nem növeli a COVID-dal kapcsolatos szövődmények kockázatát, de a zsíros máj bizony megnöveli ezt a kockázatot. Mindaddig, amíg a túlsúlyos vagy elhízott emberek egészséges májzsírtartalommal rendelkeztek, addig nem volt további kockázata annak, hogy a koronavírus miatt szövődmények alakuljanak ki.

Másrészt, a zsíros májjal rendelkező, elhízott egyének 2,5-szer nagyobb eséllyel kerültek kórházba a koronavírusfertőzés miatt. Korábban már tudtuk, hogy a NAFLD súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, de ez az új tanulmány rámutatott a zsíros máj azon egészségi kockázataira, amelyek még a szövődmények (májhegesedés és gyulladás) előtt alakulnak ki.

Akadályozzuk meg a „csendes” zsíros májbetegséget!

zsíros májbetegség 3Az új tanulmány kulcsszereplője, Dr. Matt Kelley – aki a Perspectum innovációs vezetője – rámutatott, hogy a zsíros máj „néma” betegség; Ha több információval rendelkeznénk arról, hogy kinek van, az egészségügyi szakemberek szigorúbb figyelemmel kísérhetnék ezeket a betegeket. Ez egy másik mutató, hogy az orvosok számára elengedhetetlen, hogy jobban végezzék a munkájukat az ilyen típusú májbetegség szűrésével kapcsolatban [2]. Mivel azonban az étkezés és az életmód kulcsfontosságú kockázati tényező a zsíros máj kialakulásában, meg lehet akadályozni ezt a néma betegséget, miközben csökkenthető a koronavírusfertőzés okozta szövődmények kockázata is. Az étrendből el kell távolítani a finomított szénhidrátokat (egyszerű, feldolgozott cukrok), mérgező (hagyományosan előállított) [3] zsírokat és alkoholt. Természetesen a májkárosodás elleni védelem érdekében fontos kerülni a peszticideket tartalmazó élelmiszereket, valamint a GMO-t tartalmazó élelmiszereket [4].

A gyógyító méregtelenítő ételek használata minden bizonnyal elősegíti a máj egészségét – természetesen a már említett egészség megsemmisítésére szolgáló bizonyos élelmiszerek elhagyásán túl (ezeket az ételeket szimbolikusan élelmiszer-szemétként nevezik). Próbáljon például több káposztát fogyasztani (a Brassicaceae család számos nemzetségével, fajával és fajtájával együtt) – például kelkáposzta, káposzta, brokkoli, karfiol, kelbimbó…

Ami a kiegészítő táplálékot illeti, kimutatták, hogy a máriatövis termése csökkenti a zsíros májhoz kapcsolódó gyulladásos markereket, és még a májsejt regenerációjában is segíthet. Ha súlyos májbetegséggel szembesül, kérjen tanácsot egy tapasztalt természetgyógyász orvostól, aki teljes egészében közelíti meg a problémát. Ne habozzon, mert egészséges máj nélkül nincs egészséges élet!

[1] https://www.express.co.uk/life-style/health/1298892/Fatty-liver-patients-severe-coronavirus-covid-19-study

[2] https://www.naturalhealth365.com/liver-disease-3208.html

[3] https://www.naturalhealth365.com/pandemics-factory-farms-3448.html

[4]https://www.naturalhealth365.com/podcasts/nh365-076-monsanto-deception-how-gmos-and-the-biotech-industry-threaten-human-health/

Forrás: 

https://www.naturalhealth365.com/fatty-liver-disease-covid 3456.html 

https://www.naturalhealth365.com/nonalcoholic-fatty-liver-disease-2674.html

Az egészséges élethez szükséges feltételek, hogy testünk legyőzzön minden betegséget:

1. Igyon elegendő mennyiségű szénsavmentes tiszta vizet, frissen facsart gyümölcslevet vagy gyógyteát (napi testtömeg/30, és ez a minimum). Például, ha 60 kg: 30=2L. Szóval, 2 l vizet kell innia a nap folyamán.

Ha éjszaka a vizelési inger gyakori és megfosztja a normál alvástól, az utolsó pohár vizet 18, 17 vagy akár 16 óráig fogyassza el.

2. Végezzen gyakorlatokat legalább háromszor hetente  (izzadjon edzés közben). Végezzen erősítő gyakorlatokat, kardio (aerob) edzéseket és nyújtó gyakorlatokat.

3. Reggel reggelizzen: különféle szezonális, lehetőleg organikus gyümölcsök, magvak (napraforgó (nem pirított vagy sózott) vagy lenmag (nem őrölt) vagy integrális szezám-, chia vagy tökmag) vagy egy maroknyi dió (mandula vagy dió, mogyoró vagy kesudió) próbáljon héjában levő magvakat találni) 5-8 evőkanál hámozott zabot vagy árpát, amelyet előző éjszaka vízben áztatott. Szűrje le és alaposan öblítse le reggel bő vízzel, majd keverje össze a többi összetevővel. A gabonaféléket nem főzzük!

Reggeli után 5 órával ebéd: különféle szezonális bio nyers zöldség, magvakkal (napraforgómaggal (nem pirítva vagy sózva) vagy lenmaggal (nem őrölt), vagy integrális szezámmaggal, chia vagy tökmaggal), vagy egy maroknyi dióval (mandula, dió, mogyoró vagy kesudió – lehetőleg héjában vásárolja meg őket)), valamint gabonafélékkel (búza vagy hámozott zab, árpa, rozs, hajdina vagy köles…) A salátát hidegen sajtolt olívaolajjal locsolhatja meg, a salátához fokhagymát, vöröshagymát és fűszereket, rozmaringot, bazsalikomot, chili paprikát…lehetőleg frisset fogyaszthat.

5 órával ebéd után: csak gyümölcsöt vagy elhagyhatja teljesen a vacsorát.

FONTOS: Étkezés közben, és étkezés után 1-2 óráig ne fogyasszon semmilyen folyadékot!

4. Pihenjen elegendőt és a legjobb időben (legkésőbb 21:00-ig térjen nyugovóra) teljes sötétségben. Ha nem teljesen sötét a szoba, ahol alszik, szerezzen be alvómaszkot (szemtakarót). Ha nehezen tud elaludni, kérje meg egyik családtagját, hogy lefekvés előtt maszírozza meg.

5. Napozzon napi 1 órát, kora délelőtt vagy késő délután, mert ez a legfontosabb D-vitamin forrás!

6. Legyen a friss levegőn minden nap.

7. Kerülje az összes méreganyagot (kávé, zöld tea, fekete tea, cigaretta, drogok, vegyszerek, alkohol, finomított édességek…) Ha fejfájást okoz, amikor abbahagyja a kávéfogyasztást, akkor 0,5L-rel, vagy akár 1L-rel növelnie kell folyadékbevitelét, természetesen minden nap el kell fogyasszon minimum 3 liter vizet, és a fejfájás nagyon gyorsan el fog tűnni. Ha nem tud felhagyni a kávéval, igyon gabonából készült kávét.

8. Kerülje a húst, halat és minden tejterméket (különösen kerülje a sertéshúst, nyúl, kagyló, rákok, tintahal, polip, tintahal húsát)!

Ne tegyen a bőrére semmit, ami nem ehető (krémek, smink, rúzsok, dezodorok, izzadásgátlók stb.)

9. Keressen olyan munkát, amely kielégíti és boldoggá teszi, és tegyen azért, hogy az interperszonális kapcsolatai javuljanak (bocsásson meg azoknak az embernek, akik megsértették vagy bántották Önt).

10. Naponta adja át életét Isten kezébe imádságon keresztül a szobája magányában és ne terhelje magát olyan dolgokkal, amelyekre nincs befolyása (akár hívő, akár nem, az egészségének szüksége van erre).

Nemrég közzétett

Elsősegélynyújtás fejfájás esetén

Mindannyiunknál előfordulhatnak fejfájási problémák és sokan azonnal a gyógyszerek után nyúlnak, hogy megszabaduljanak a kínzó fájásoktól. Mielőtt ezt megtennék, próbáljanak ki néhány természetes módszert. A

Még több »

A KÁVÉ

A KÁVÉ Becslések szerint Horvátországban a lakosság több mint 50%-a rendszeresen iszik kávét. A barna italokat fogyasztók útja megegyezik a Titanik útjával, amely mint tudjuk,

Még több »

A stressz a halál csókja vagy?

A „stressz” és a „stresszor” megkülönböztetése A stressz kezelésében a legtöbbünk már előre két dologgal rendelkezünk saját magunk ellen. Az egyik a beszéd, amelyet általában

Még több »

A teremtőbe vetett hitünk

Az egészség egyik alapszövete a bizalom. Ezért azt a következtetést vonhatjuk le, hogy bármely betegség mögöttes szövete a bizalmatlanság. – A bizalmatlanság a nyugtalanság, az

Még több »
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email