TgyI Termékek

A vízbevitel fontossága

A vízbevitel fontossága

Víz

Az általunk használt élelmiszerek értékét az úgynevezett „tápláltsűrűség” szerint osztályozzuk, ami az össz tápanyag és a kalória arányát veszi alapul. Ha ezt a vízre próbáljuk kiszámítani, akkor a lehető legjobb eredményt fogjuk kapni, mivel egy pohár vízben, ugyan annyi kalória van, mint tíz, száz vagy ezer pohár vízben, ugyanis egyáltalán nem tartalmaz kalóriát! Ebből a nulla kalóriából nagy előnyünk származik az egészségünket tekintve, viszont ezt sokan még csak nem is feltételezik. A természetben folyó folyamatos ciklus részeként a jó minőségű víz, mint talajvíz halad keresztül a földben, miközben jelentős mennyiségű nagyon értékes ásványi anyagot vesz fel a talajból: kalciumot, magnéziumot és még sok mást. Ezek az oldott ásványi anyagok fantasztikus egészségügyi tulajdonságokat kölcsönöznek a víznek, amely egy egyedülálló tulajdonsággal rendelkezik: ez az egyetlen folyadék a világon, amely minden bizonnyal megakadályoz sok betegség kialakulását!

Mindannyian tudjuk, hogy víz nélkül nincs élet, és a tudomány egyre inkább bizonyítja, hogy elsősorban víz segítségével vagyunk képesek egészségesek maradni. Ennek oka nagyon egyszerű: testünk kb. 60% -át víz alkotja, és szinte az összes tápanyagot a testünk benne oldja fel. A víz a vérplazma mintegy 90% -át teszi ki, amely más szövetek és szervrendszerek fő alkotóeleme. Amikor mérget kell eltávolítani a testéből: a kulcs ismét a víz, amely kétféleképpen működik: vizelet és verejték által. Testünkben egyetlen funkció sem működik – a látástól, a hallástól, a gondolati folyamatoktól, a nevetéstől, a sírástól kezdve –, amely nem függ össze a vízzel. Nem tudnánk járni, futni, sőt énekelni sem, ha testünkben nem lenne víz.

A kaliforniai Loma Linda Egyetem kutatói 20 000 férfiból és nőből álló csoportban vizsgálták a vízhasználatot: kiderült, hogy azoknál az embereknél, akik naponta legalább öt pohár vizet isznak, 50% -kal kevesebb volt a valószínűsége, hogy szívrohamban halnak meg. Összevetve a víz és az egészség között fennálló többi kapcsolatot, ezek a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a sok vizet ivó emberek szívének egészsége szinte ugyanolyan mértékben javult, mint azoknak, akik abbahagyták a dohányzást! Más tanulmányok kimutatták, hogy a jó vérnyomásnak, a megfelelő agyi aktivitásnak, a jobb sportteljesítménynek és a jó emésztésnek a kulcsa a bőséges vízfelhasználás.

Jó, ha figyelembe vesszük a víz egészségügyi előnyeit három szempontból. Az első a folyékony tulajdonsága, ugyanis a víz valamilyen módon csobog, és amint folyik, beindít több folyamatot is. Ezenkívül a víz testünk egyes részeit is megvédi azáltal, hogy folyadékként körülveszi őket és ily módon elnyeli a lehetséges külső ütéseket. Ez különösen az ízületekre és a bőrre jellemző. Egy másik fontos jellemzője a víznek, hogy oldószerként szolgál: a legtöbb tápanyag vízben oldódó – amelyek közül a legfontosabbak az elektrolitok, mint amilyen például a kálium és a nátrium. Ennek eredményeként elektromos áramok áramolhatnak a testben, amelyek az idegtevékenység szempontjából döntő fontosságúak. A harmadik szerep a víz hőszabályozása. Ha túl melegszünk, a víz verejtéken keresztül levezeti a hőt, viszont szükség esetén segít megőrizni a hőt hideg környezetben.

A forrásvíz, amely természetes ásványi anyagokkal töltődik fel, miközben áthalad az országon, nagyon fontos egészségünk szempontjából – ezt megerősítették a Svédországban és Lengyelországban végzett alapos tanulmányok, amelyek kimutatták, hogy a szívbetegségek kockázata jelentősen csökken, különösen a férfiak esetében. A hangsúly a magnéziumon van, amely a városi vizekben sajnos nagyon alacsony, a palackokban pedig csak kb.1 mg található, ellentétben a természetes ásványvizekkel, ahol ez kb. 4-szer magasabb, néhány esetben akár 25 mg-ig is! Felnőtteknek napi kb. 350 mg-ra van szükségük, tehát 8 pohár ilyen ásványvíz kielégíti napi szükségleteik felét.

Sajnos az összes városi víz többé-kevésbé különféle mérgező anyagokkal van szennyezve, peszticidekkel, nehézfémekkel és egyéb kémiai vegyületekkel. A szennyvízelvezetés manapság egyre gyakoribb probléma. Ezen anyagok mennyisége többnyire a megengedett határértékeken belül van, de néha ezeket a határértékeket túllépik. Ezért van szükség az ivóvíz szűrésére, amelyre szerencsére a modern technológia révén ma már létezik hatékony megoldás. Két alapvető szűrő létezik: a mosogatóra vagy más kimenetre szerelt szűrők és az egész ház bemeneti szűrői, amelyek általában sokkal drágábbak.

Az üzletekben vásárolt palackozott víz általában jó minőségű, de sajnos leginkább műanyag csomagolásokban tárolják, ami károsnak bizonyul. Tehát az a legjobb, ha rendelkezésünkre áll természetes forrásvíz, és legyünk hálásak érte, ha a közelünkben található ilyen.

A legjobb, ha étkezések között fogyasztja a vizet, azért hogy ne zavarja meg étkezés közben az emésztést. Sok természetes és egészséges táplálékkiegészítőt adnak az ivóvízhez a jobb íz érdekében, és sokan ezekhez az ízekhez vannak hozzászokva, így a tiszta víz íztelennek tűnik számukra, mindazonáltal, hogy sokkal egészségesebb és ez oltja el leginkább a szomjúságot. Az ivóvíz hőmérséklete változhat, de a legjobb, ha szobahőmérsékletű vizet fogyasztunk, ami nem túl hideg és nem túl meleg sem.

Mennyiség szempontjából valószínűtlennek tűnik, ha azt állítjuk, hogy túl sok vizet fogyasztunk, – általában úgy gondolják, hogy napi egy liter minden 30 kg testtömeg esetén optimális, nyáron pedig még több. Eleinte túl soknak tűnhet, de a jó szokás fokozatosan alakul ki, és néhány hét múlva a kitartás minden bizonnyal meghozza gyümölcsét. Rövid- és hosszútávon mindenképpen javítani fogunk egészségünkön!

Ha kiszáradás fenyegeti, azaz sárga vizelettel rendelkezik, száraz a bőre, kemény széklete van, száraz a szeme…Növelnie kell a napi folyadékfelvételét, hogy minden szerv hidratálódjon. Dehidráció esetén javasoljuk, hogy azonnal igyon szénsavmentes tiszta vizet (fordított ozmózisú szűrőt javasolunk), frissen facsart gyümölcsleveket, amelyeket facsaróval készítenek (nem turmixgéppel) vagy gyógyteára (kerülje a diétikus teákat, például csalán, pitypanggyök, fekete tea, zöld tea stb.). Vigyázzon a kávéval, mivel ez szintén erős diuretikum. Ha fájni kezd a feje, a kávéfogyasztás abbahagyását követően, akkor 0,5L-rel vagy akár 1L-rel meg kell növelnie a folyadékbevitelét, természetesen a napi minimális vízbevitele mellett, és a fejfájása nagyon gyorsan meg fog szűnni. Ahhoz, hogy minimálisan kiszámítsa, mennyi folyadékot kell bevinnie minden nap, el kell osztania a testtömegét harminccal (testtömeg kg: 30, és ez a minimum). 60kg: 30 = 2L. Tehát egész nap meg kell inni 2l vizet.

Három liter vizet kezdett el inni napjában: Nem tudta elhinni, mi történik a testével!

A negyvenkét éves Sara Smith brit újságíró úgy döntött, hogy napi három liter vizet fog fogyasztani, és bebizonyította, hogy a kiváló egészségügyi hatásain kívül fiatalabbnak és szebbnek néz ki.
Orvos tanácsára jutott erre az elhatározásra. Tekintettel arra, hogy évek óta problémája volt a migrénnel és emésztési zavarai voltak, a rendszeres ellenőrzések során a neurológus és a táplálkozási tanácsadó azt tanácsolta neki, hogy kezdjen el több folyadékot fogyasztani a test funkcióinak javítása érdekében.
Két héttel a kísérlet megkezdése után a krónikus fájdalmai megszűntek és a bőre is sokkal ragyogóbbá és feszesebbé vált. Ezen kívül két kg-ot is leadott testsúlyából, minden gond és erőfeszítés nélkül. Sara azt mondja, hogy energikusabbnak, egészségesebbnek és szebbnek érzi magát, a barátai és férje szerint pedig tíz évvel fiatalabbnak tűnik.

„Bármi történjék, továbbra is napi három liter vizet fogok inni. Azt javasolnám minden nőnek, hogy csinálja ugyanezt, de előtte mindenképpen forduljon orvoshoz” – mondta.

Íme néhány változás, amelyeket Sarah is észlelt egy hónap leforgása alatt:

  • A metabolizmus gyorsabbá válik, és több energiát nyer.
  • Ha kilenc napig csak vizet iszik, ugyanannyi kalóriát veszít, mintha napi nyolc mérföldet futott volna.
  • Egy liter víz reggel üres gyomorra 24% -kal felgyorsíthatja az anyagcserét.
  • Tekintettel arra, hogy az agy vízből áll (75–85 százalék), a vízfogyasztással jobban fog működni.
  • Csökken az étvágy, ami szintén segít a fogyásban.
  • A test gyorsabban szabadul meg a méreganyagoktól. A káros anyagok eltávolítása az öregedés megfelelő megelőzésére is szolgál.
  • Csökkenti számos betegség, például szívbetegség, magas vérnyomás, vese- és húgyhólyagbetegség, sőt a bélrák kockázatát.
  • Az elfogyasztott napi vízbevitellel a szív jobban működik. Ismert tény, hogy csak öt pohár víz napi fogyasztása 41 százalékkal csökkenti a szívroham kockázatát.
  • A bőr simábbá és tisztábbá válik, a hidratáltság miatt az arc frissebb és feszesebb.
before after

Nemrég közzétett

Ki az a Dr. Richard Schulze?

Dr. Schulze egy kis mezőgazdasági városból származik. New York vidéki részén nőtt fel. Egy rendkívül havas téli éjszakán az anyja azzal ébresztette fel, hogy kétségbeesetten

Még több »

Magnéziumhiány

Ha rosszul alszik, vagy túlzott stressz alatt áll, akkor a teste magnéziumhiányban szenvedhet. Mivel a testünk nem termeli ezt az ásványi anyagot, az étrend által

Még több »

Allergiás vagyok a fokhagymára?!

Tisztelt doktor úr, allergiás vagyok a fokhagymára, és ezért nem használtam az Echinacea +-t. Gondolja, hogy használhatom a terméket kezdetben kis mennyiségben, majd lassan növelni

Még több »
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email