TgyI Termékek

A teremtőbe vetett hitünk

A teremtőbe vetett hitünk

Az egészség egyik alapszövete a bizalom. Ezért azt a következtetést vonhatjuk le, hogy bármely betegség mögöttes szövete a bizalmatlanság. – A bizalmatlanság a nyugtalanság, az egészségtelen feszültség, az állandó óvatosság, éberség és veszély érzését kelti fel bennünk. Ez azt jelenti, hogy az életünk során minden és mindenki állandó veszélyt jelenthet a számunkra.

Ez hajt bennünket, hogy folyamatosan védjük magunkat, óvkodjunk, belevesszünk abba, hogy  megpróbáljuk állandóan megvédeni magunkat. A bizalmatlanság bekapcsolja a rendelkezésre álló energiáinkat, a riasztás jelét, a háború előtti állapotát az embernek. Csakúgy, mint minden államban az erő és energia, a pénz és az egész gazdaság a haza önvédelmére szolgál, úgy az ember minden energiája, tudatosan vagy tudatalattian, szemben áll azzal, amelyben az ember nem bízik. Ezért minden bizalmatlanság felőrli az ember energiáját, leszívja erejét, gyengébbé teszi a testét. Ez a jel látható az emberi testen. Azoknak az embereknek, akik nem bíznak egymásban, felgyorsul a léptük, vagy elvonják a tekintetüket azokról az emberekről, akikben nem bíznak, vagy hallgatnak, és nem akarnak beszélni ezekkel az emberekkel. Egy olyan ember, aki hosszú ideig él bizalmatlanságban, felmelt vállal jár és a testtartása is teljes egészsében feszültté válik, az arcán a gondok nyomai látszódnak, szavai gyorsak és lényegretörőek. Az ilyen embernek oka van morgolódni, mert elégedetlen, boldogtalan, nem ismeri a bizalom fogalmát, nincs ideje az örömökre, ünnepekre, barátokra, örökké dolgoznia kell, tanulnia kell, sikereket kell elérnie, és arra törekszik, hogy belső energiáját valamilyen más védelemmel és értékekkel ellensúlyozza, amelyek által olyan személlyé válik, akit nem fenyegethetnek külső tényezők.

Számos helyzet vált ki különféle bizalmatlanságokat az emberben. Időnként ez lehet a fejfájás is, ami által idegessé válik az ember, mert fél attól, hogy nem lesz képes elvégezni a szükséges munkáját és attól tart, hogy ez valami súlyos betegség jele is lehet akár. Ezért egy riasztási készenléti helyzet jön létre az emberben. Máskor fogfájás, fülfájás vagy szemfájás, aztán ha láb vagy kar sérülése lesz, már az egész szervezet éber állapotban van, mindenre feszülten reagál, ideges és elégedetlen. Más esetekben előfordulhat, hogy valaki kritikát mond Önre és olyan érzést ébreszt fel, hogy mások nem szeretik Önt, és erőfeszítéseket kell tennie annak bizonyítására, hogy nincs alapja a vádaknak. Ezzel a megbélyegzéssel másokat is eltávolíthatnak mellőlünk és egyre nagyobb lehet a bennünk felgyülemlő kétely, hogy nem felelek meg eléggé, nem tartanak engem semminek és nem vennék észre a hiányomat. A bizalmatlanság azt jelenti, hogy a lábunk alól elveszítjük a talajt, amelyet csakis a bizalom által tudnuk visszaállítani. Más alkalmakkor lehet, hogy valami parancsot vagy figyelmeztetést kapunk, amelyet a szülők adnak gyermekeiknek vagy házastársaiknak, vagy a barátok egymásnak,  és azt érezzük ettől, hogy nem vagyunk nyugodtak és hogy nem lehetünk önmagunk, mert azt kell tennünk, amit parancsoltak nekünk, mert különben következményei lesznek döntéseinknek. Tehát az izgalom már ott van a testben. Lehet, egy félelmetes éjszaka folytán, lehet autóvezetés közben, busszozás vagy egy repülőút során, úszás közben, olvashat fekete krónikákat az újságban, filmeket nézhet, horror történeteket hallhat, egyes betegségekről, halálos áldozatokról, balesetekről, bizalmatlanságról, válásokról, kórházi ügyekről és halálról. A környezetünkben bármi kiválthat bennünk izgalmat, ami ott lappang valahol a szervezetünkben.

A riasztási állapot menedéket igényel. Az ember ilyenkor meggyengül, elhalványul az arca vagy éppen kivörösödik, és úgy tűnik, hogy a test egyes részei nem működnek normál módon, még a beszéde is akadozhat, majd attól rémül meg, hogy nem hall jól. Rémült, félelmetes,  kétségbeesett állapotba kerül, miközben eluralkodik rajta a reménytelenség és a depresszió.

A bizalmatlanság lelki betegség. Tehát csak az menthet meg minket, aki ezeknél a betegségeknél erősebb. És ő nem más, mint Isten. Ezért folyamatosan kell bíznunk benne, a világ Teremtőjében, a szeretetében, a megbocsátásában, irgalmában, halálában és a feltámadásban, a Szentlélekben, és az emberekben, akiket Isten szentté teremtett. Minden bizalmunkat tőle nyerhetjük vissza.

A bizalmatlanság elleni fegyver csak az Istenbe vetett növekvő és egyre mélyülő bizalom. Amit úgy érünk el, hogy keressük Isten társaságát.
Találjon olyan helyet, ahol senki sem zavarhatja legalább húsz percig, reggel és este. Ezután használja ki ezt az időt (4-szer 5 percet) határozottan és fegyelmezetten, úgy, hogy az első időszakban csak érezze az Önt szerető Isten megmentő jelenlétét, a másodikban imádkozzon, hogy Isten bocsásson meg Önnek, amiért kapcsolatban áll ezekkel az emberekkel és szituációkkal, akik/amelyek bizalmatlanságot keltenek Önben, a harmadik részben bocsásson meg mindenki számára, aki bizalmatlanságot váltott ki Önben, és a negyedikben mondjon le a bizalmatlanságot kiváltó minden okról, például: „Lemondok egy olyan személyről, aki nélkül azt gondoltam, hogy nem tudok élni, inkább ne lássam őt többé és nem fog történni semmi. Az életem egyedül Istentől függ.” Minden elmondott imádság után várjon egy kicsit, és érezni fogja, hogy a bizalmatlanság kötelékei feloldódnak, és egészségessé válik. Ragaszkodjon a felszabadulásáért!

T. Ivančić

Nemrég közzétett

Vitaminok

A vitaminok olyan szerves anyagok, amelyekre testünknek kis mennyiségben szüksége van, ám önmagában nem termeli ezeket. Ezért nyers élelemmel, vagy még inkább frissen facsart bio

Még több »

Magnéziumhiány

Ha rosszul alszik, vagy túlzott stressz alatt áll, akkor a teste magnéziumhiányban szenvedhet. Mivel a testünk nem termeli ezt az ásványi anyagot, az étrend által

Még több »

A stressz a halál csókja vagy?

A „stressz” és a „stresszor” megkülönböztetése A stressz kezelésében a legtöbbünk már előre két dologgal rendelkezünk saját magunk ellen. Az egyik a beszéd, amelyet általában

Még több »

A KÁVÉ

A KÁVÉ Becslések szerint Horvátországban a lakosság több mint 50%-a rendszeresen iszik kávét. A barna italokat fogyasztók útja megegyezik a Titanik útjával, amely mint tudjuk,

Még több »
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email