TgyI Termékek

Elsősegélynyújtás fejfájás esetén

fejfájás

Mindannyiunknál előfordulhatnak fejfájási problémák és sokan azonnal a gyógyszerek után nyúlnak, hogy megszabaduljanak a kínzó fájásoktól. Mielőtt ezt megtennék, próbáljanak ki néhány természetes módszert.

A feszült fejfájás a leggyakoribb típus. Akkor fordul elő, amikor a fejbőr, az arc vagy a nyak izmai meghúzódnak és ezzel összehúzzák az idegeket. Ezt a típusú fejfájást az állandó fájdalom jellemzi, amely a homloktól vagy a mellkastól kezdődően, az egész fejre kiterjedhet. A lehetséges okok a stressz, a rossz testtartás (különösen a hát és a nyak) és a hypoglykaemia (alacsony vércukorszint).

A fejfájás másik típusa a migrén. Érrendszeri fejfájás (összekapcsolódik az erek tágulásának és összehúzódásának dinamikájával), amelyet lüktető és éles fájdalom jellemez. A migrénben szenvedő embereknek olyan tünetei vannak, mint például testfájdalom, zsibbadás a test különböző részein, homályos látás, fényes foltok a szem előtt, szorongó, fáradt vagy gondolkodásképtelenség. A migrén leggyakrabban nőknél fordul elő.

Azonnali megkönnyebbülés érdekében

Jég. Akut rohamok esetén azonnali megkönnyebbülést jelent, enyhítve az idegekre ható duzzadt erek nyomását, meggátolva ezzel az agyi fájdalmakat és csökkentve az anyagcserét, ami szintén csökkenti az izmok összehúzódását. A hűtőszekrényből előveszi a jégkockákat, betekeri egy vékony papírtörölközőbe, és a fájó helyre helyezi őket. Vannak olyan műanyag zacskók, amelyeket vízzel feltöltve a hűtőszekrényben tárolnak, így mindig kéznél vannak. Tartsák egy ideig a jeget a fájó helyen, majd vegyék le, majd kicsit később újra helyezze vissza. Ezt az eljárást nem szabad 20 percnél tovább alkalmazni.

Menta illóolaj. Dörzsölje be az olajjal a halántékát. A hatását fokozhatja, ha levendula, eukaliptusz és rozmaring illóolajjal vegyítve alkalmazza.

A hüvelykujj és a mutatóuj közötti pont megnyomása. Ha fájó pontot talál a hüvelykujj és a mutatóujj közötti húsos részen, akkor a másik kéz hüvelykujjával és mutatóujjával nyomja meg ezt a pontot. Valószínűleg érezni fognak egy égető érzést. Terhes nők ne alkalmazzák ezt az eljárást!

Táplálkozás és életmód váltás, a tartós javulás érdekében

Egészséges táplálkozás – természetes ételek, amelyek friss zöldségeket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű gabonákat, dióféléket és magvakat tartalmaznak.

Igyon legalább 8 pohár vizet naponta. A szénsavas italok, a kávé és az alkohol nem helyettesíthetik ezt a mennyiséget, sőt egyáltalán nem ajánlott a fogyasztásuk. A káros hatásukat nem győzzük elégszer hangsúlyozni. 

Vezesse be a kötelező fizikai tevékenységek elvégzését minden napra – séta, kocogás, kerékpározás, sport stb.
Naponta legalább 10-15 alkalommal vegyen mély lélegzetet.

Kerülje el a cukor fogyasztását (a gyümölcs kivételével), az alkoholt és a koffeint.

Különös óvatossággal tartózkodjanak a nátrium-glutamáttól, mivel fejfájást idézhetnek elő az érzékenyebb, különösen a migrénre hajlamos embereknél. Az amerikai orvos, Dr. Gerard Gilory azt mondja: „Betegeimnek 80 százalékánál megszünt a migrénes fejfájás, amint elhagyták étrendjükből a nátrium-glutamátot.” A nátrium-glutamát különösen gyakori a kínai konyhában (mindennapi alapanyagként használják), az ipari fűszerkeverékeknél stb. Olvassa el a nyilatkozatot. Néhány nyilatkozat nem említi a nátrium-glutamátot, hanem „hidrolizált fehérjeként”, „élesztő-kivonatként”, „maltodextrinként”, „autolizált élesztőként” tüntetik fel, ami ugyanazt jelenti! A legjobb módja, hogy elkerüljék ezt a méreganyagokt, ha nem vásárolnak iparilag feldolgozott, csomagolt élelmiszereket, hanem saját ételeket készítenek friss alapanyagokból.

A migrénnek köze lehet a pajzsmirigy alulműködéshez is.

A csontkovácsos kezelés segíthet enyhíteni néhány krónikus feszültséggel járó fejfájást.

Források:
Murray, Michael T., ND. Encyclopedia of Nutritional Supplements: The Essential Guide for Improving Your Health Naturally. New York, NY: Three Rivers Press, 1996. Print.
Gottlieb, Bill. Alternative Cures: The Most Effective Natural Home Remedies for 160 Health Problems. Rodale, 2000. Print.
Duke, James A., PhD. The Green Pharmacy. New York, NY: Rodale, 1997. Print.

Nemrég közzétett

Ki az a Dr. Richard Schulze?

Dr. Schulze egy kis mezőgazdasági városból származik. New York vidéki részén nőtt fel. Egy rendkívül havas téli éjszakán az anyja azzal ébresztette fel, hogy kétségbeesetten

Még több »

A táplálkozás

A táplálkozás kétségkívül nagy mértékben befolyásolja az egészségünket, mivel a táplálkozás egész életünk során folyamatosan jelen van. Dr. William Osler, a híres kanadai orvos azt

Még több »

Magnéziumhiány

Ha rosszul alszik, vagy túlzott stressz alatt áll, akkor a teste magnéziumhiányban szenvedhet. Mivel a testünk nem termeli ezt az ásványi anyagot, az étrend által

Még több »

Vitaminok

A vitaminok olyan szerves anyagok, amelyekre testünknek kis mennyiségben szüksége van, ám önmagában nem termeli ezeket. Ezért nyers élelemmel, vagy még inkább frissen facsart bio

Még több »
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email