TgyI Termékek

Bőrtisztítás-száraz dörzsölés

Bőrtisztító kefe

Bőrtisztítás-száraz dörzsölés (angolul: dry brushing) olyan módszer, amely lehetővé teszi a bőr tisztítását, miközben méregteleníti a belső szerveket.

A száraz dörzsölés módszerét Dr. Schulze egyik tanára, egy finn orvos Paavo Airola vezette be 30 évvel ezelőtt.

Ez a módszer ma is népszerű és sok gyógyfürdőben és egészségügyi központban használatos.

Már évszázadok óta használják Oroszországban, Törökországban és Skandináviában.

A kozmetikai bőrregeneráló hatásáról ismert, hogy: eltávolítja a régi, száraz bőrt, amelyet új, sima és finom bőr vált fel.

De a bőr megújítása nem az egyetlen előnye a száraz dörzsölésnek.

A száraz dörzsölésről ismert, hogy:

– megoldja a cellulitot

– megtisztítja a nyirokrendszert

– eltávolítja az elhalt bőrréteget

– erősíti az immunitást

– serkenti a hormonok és a mirigyek munkáját

– megfeszesíti a bőrt, megakadályozza annak idő előtti öregedését

– serkenti a vérkeringést

– javítja az idegrendszer működését

– elősegíti az emésztést

– szépen formálja az izmokat

– és mindez egyszerű, olcsó és időigényes!

Mi szükséges a száraz bőrtisztításhoz?

Az egyetlen dolog, amire a bőrének szüksége lesz, az egy természetes anyagból készült, hosszú nyelű kefe. Sokkal jobb, ha leszerelhető a kefe hegye.

Akkor se essen kétségbe, ha nem talál megfelelő kefét. Egy természetes anyagból készült szivacs vagy egy masszív törülköző is megfelelhet az Ön számára.

Tapasztalataim szerint a legtöbb szintetikus kefe túl éles és károsíthatja a bőrt. Ha lágyabb kefét talál, akkor az is tökéletesen felhasználható.

A lényeg az, hogy csinálja azt, ami megfelel a bőrének. Amikor a bőr megszokja a lágyabb kefe használatát, akkor valami erősebbet (durvább tapintásút) is kereshet.

Hogyan végezze a dörzsölést?

1. A bőrtisztítást mindig száraz bőrön végezzük. A legjobb, ha kádban végzik a műveletet. A bőrtisztítás után zuhanyozzanak le vagy fürödjenek meg, mert így tudják a legjobban eltávolítani a régi bőrsejteket és a folyamat során felszabaduló méreganyagokat.

2. Hosszú, egyenes mozdulatokkal tisztítsa meg a lábát, a lábfejtől felfelé, majd a kezét, a kézfejétől a válláig, a hátát fentről lefelé és a hasát alulról felfelé. Mindig a periféria irányából a szív irányába végezze a dörzsölést. Ilyen módon a nyirkokat a szív felé irányítja.
(Megjegyzés: Az ellenkező irányú bőrtisztító dörzsölés nem javasolt, mivel ez a nyirkokat a szív iránya felől elsodorja, ami további megterhelést okozhat a véredényekben és nyirokcsomókban.)

3. A száraz bőr tisztítását naponta egyszer ajánlott elvégezni – lehetőleg reggel, zuhanyzás előtt. Az alapos, száraz dörzsölés csak 15 percet vesz igénybe. De még az 5 perces bőrtisztító dörzsölés is előnyös az egészségre nézve. Ha betegnek érzi magát, végezzen napi két bőrtisztítást.

4. A kemény és durva tapintású bőrön, például a talpnál, a bőrtisztítás folyamata alatt gyakoroljon könnyebb nyomást a felületre.

5. Ha meg akar szabadulni a narancsbőrtől, fordítson több időt a problémás területek dörzsölésére. A narancsbőrös (cellulit) területeket naponta 5-10 percig  kezelje a bőrtisztító kefével. A jó eredmény eléréséhez a módszert legalább öt hónapig folyamatosan kell végeznie.

6. Kerülje a száraz dörzsölést olyan területeken, ahol a bőr érzékeny vagy sérült (seb, vágás, fertőzés vagy kiütés által érintett területek).

7. A kezelést zuhanyzással zárja. A zuhany végén végezzen hét forró és hét hideg ciklust. 2 percig forró vízzel zuhanyozzon (nem ajánlott szívbetegeknek!)

– Ezután 30 másodpercig legyen hideg víz alatt (néhány másodpercig tartson ki alatta).

– Ismételje meg ezt 7-szer.

-A zuhanyzást hideg vízzel zárja. A hideg-meleg zuhany tovább erősíti a bőrt, elősegíti a méreganyagok kiválasztását, serkenti a vérkeringést és táplálja a bőr külső rétegét.

Zuhanyozás után

Törölje meg és masszírozza a bőrt természetes olajokkal, például olívaolajjal, mandulaolajjal, szezámmagolajjal, kókuszdióolajjal, sheavajjal, kakaóval, avokádóval stb.

Tartsa karban a kefét és legalább hetente mossa le vízzel és természetes szappannal. Mosás után hagyja száraz és levegős helyen, hogy jól kiszáradjon.

Nemrég közzétett

Amikor rosszul érzi magát

„Amikor rosszul érzi magát, hagyja abba a táplálkozást és térjen át a gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztására.” – Amikor egy állat beteg, nem eszik. Ők önmaguktól

Még több »

Elsősegélynyújtás fejfájás esetén

Mindannyiunknál előfordulhatnak fejfájási problémák és sokan azonnal a gyógyszerek után nyúlnak, hogy megszabaduljanak a kínzó fájásoktól. Mielőtt ezt megtennék, próbáljanak ki néhány természetes módszert. A

Még több »
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email