TgyI Termékek

Bőrtisztítás-száraz dörzsölés

Bőrtisztító kefe

Bőrtisztítás-száraz dörzsölés (angolul: dry brushing) olyan módszer, amely lehetővé teszi a bőr tisztítását, miközben méregteleníti a belső szerveket.

A száraz dörzsölés módszerét Dr. Schulze egyik tanára, egy finn orvos Paavo Airola vezette be 30 évvel ezelőtt.

Ez a módszer ma is népszerű és sok gyógyfürdőben és egészségügyi központban használatos.

Már évszázadok óta használják Oroszországban, Törökországban és Skandináviában.

A kozmetikai bőrregeneráló hatásáról ismert, hogy: eltávolítja a régi, száraz bőrt, amelyet új, sima és finom bőr vált fel.

De a bőr megújítása nem az egyetlen előnye a száraz dörzsölésnek.

A száraz dörzsölésről ismert, hogy:

– megoldja a cellulitot

– megtisztítja a nyirokrendszert

– eltávolítja az elhalt bőrréteget

– erősíti az immunitást

– serkenti a hormonok és a mirigyek munkáját

– megfeszesíti a bőrt, megakadályozza annak idő előtti öregedését

– serkenti a vérkeringést

– javítja az idegrendszer működését

– elősegíti az emésztést

– szépen formálja az izmokat

– és mindez egyszerű, olcsó és időigényes!

Mi szükséges a száraz bőrtisztításhoz?

Az egyetlen dolog, amire a bőrének szüksége lesz, az egy természetes anyagból készült, hosszú nyelű kefe. Sokkal jobb, ha leszerelhető a kefe hegye.

Akkor se essen kétségbe, ha nem talál megfelelő kefét. Egy természetes anyagból készült szivacs vagy egy masszív törülköző is megfelelhet az Ön számára.

Tapasztalataim szerint a legtöbb szintetikus kefe túl éles és károsíthatja a bőrt. Ha lágyabb kefét talál, akkor az is tökéletesen felhasználható.

A lényeg az, hogy csinálja azt, ami megfelel a bőrének. Amikor a bőr megszokja a lágyabb kefe használatát, akkor valami erősebbet (durvább tapintásút) is kereshet.

Hogyan végezze a dörzsölést?

1. A bőrtisztítást mindig száraz bőrön végezzük. A legjobb, ha kádban végzik a műveletet. A bőrtisztítás után zuhanyozzanak le vagy fürödjenek meg, mert így tudják a legjobban eltávolítani a régi bőrsejteket és a folyamat során felszabaduló méreganyagokat.

2. Hosszú, egyenes mozdulatokkal tisztítsa meg a lábát, a lábfejtől felfelé, majd a kezét, a kézfejétől a válláig, a hátát fentről lefelé és a hasát alulról felfelé. Mindig a periféria irányából a szív irányába végezze a dörzsölést. Ilyen módon a nyirkokat a szív felé irányítja.
(Megjegyzés: Az ellenkező irányú bőrtisztító dörzsölés nem javasolt, mivel ez a nyirkokat a szív iránya felől elsodorja, ami további megterhelést okozhat a véredényekben és nyirokcsomókban.)

3. A száraz bőr tisztítását naponta egyszer ajánlott elvégezni – lehetőleg reggel, zuhanyzás előtt. Az alapos, száraz dörzsölés csak 15 percet vesz igénybe. De még az 5 perces bőrtisztító dörzsölés is előnyös az egészségre nézve. Ha betegnek érzi magát, végezzen napi két bőrtisztítást.

4. A kemény és durva tapintású bőrön, például a talpnál, a bőrtisztítás folyamata alatt gyakoroljon könnyebb nyomást a felületre.

5. Ha meg akar szabadulni a narancsbőrtől, fordítson több időt a problémás területek dörzsölésére. A narancsbőrös (cellulit) területeket naponta 5-10 percig  kezelje a bőrtisztító kefével. A jó eredmény eléréséhez a módszert legalább öt hónapig folyamatosan kell végeznie.

6. Kerülje a száraz dörzsölést olyan területeken, ahol a bőr érzékeny vagy sérült (seb, vágás, fertőzés vagy kiütés által érintett területek).

7. A kezelést zuhanyzással zárja. A zuhany végén végezzen hét forró és hét hideg ciklust. 2 percig forró vízzel zuhanyozzon (nem ajánlott szívbetegeknek!)

– Ezután 30 másodpercig legyen hideg víz alatt (néhány másodpercig tartson ki alatta).

– Ismételje meg ezt 7-szer.

-A zuhanyzást hideg vízzel zárja. A hideg-meleg zuhany tovább erősíti a bőrt, elősegíti a méreganyagok kiválasztását, serkenti a vérkeringést és táplálja a bőr külső rétegét.

Zuhanyozás után

Törölje meg és masszírozza a bőrt természetes olajokkal, például olívaolajjal, mandulaolajjal, szezámmagolajjal, kókuszdióolajjal, sheavajjal, kakaóval, avokádóval stb.

Tartsa karban a kefét és legalább hetente mossa le vízzel és természetes szappannal. Mosás után hagyja száraz és levegős helyen, hogy jól kiszáradjon.

Nemrég közzétett

A stressz a halál csókja vagy?

A „stressz” és a „stresszor” megkülönböztetése A stressz kezelésében a legtöbbünk már előre két dologgal rendelkezünk saját magunk ellen. Az egyik a beszéd, amelyet általában

Még több »

Az emberek közti kapcsolat

Sokféle módon javíthatjuk a kommunikációt szeretteinkkel, de mindenki mással is, és megérthetjük a tartós öröm titkát, mivel a jó interperszonális kapcsolat előfeltétele a boldog életnek.

Még több »
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email