TgyI Termékek

10 lépés az egészséges élet felé

10 lépés az egészséges élet felé

Annak érdekében, hogy az összes tinktúra a lehető legjobban működjön, javasoljuk, hogy tartsa be az egészséges életmódot:

1. Igyon elegendő mennyiségű szénsavmentes tiszta vizet, frissen facsart gyümölcslevet vagy gyógyteát (napi testtömeg/30, és ez a minimum). Például, ha 60 kg: 30=2L. Szóval, 2 l vizet kell innia a nap folyamán.

Ha éjszaka a vizelési inger gyakori és megfosztja a normál alvástól, az utolsó pohár vizet 18, 17 vagy akár 16 óráig fogyassza el.

2. Végezzen gyakorlatokat legalább háromszor hetente  (izzadjon edzés közben). Végezzen erősítő gyakorlatokat, kardio (aerob) edzéseket és nyújtó gyakorlatokat.

3. Reggel reggelizzen: különféle szezonális, lehetőleg organikus gyümölcsök, magvak (napraforgó (nem pirított vagy sózott) vagy lenmag (nem őrölt) vagy integrális szezám-, chia vagy tökmag) vagy egy maroknyi dió (mandula vagy dió, mogyoró vagy kesudió) próbáljon héjában levő magvakat találni) 5-8 evőkanál hámozott zabot vagy árpát, amelyet előző éjszaka vízben áztatott. Szűrje le és alaposan öblítse le reggel bő vízzel, majd keverje össze a többi összetevővel. A gabonaféléket nem főzzük!

Reggeli után 5 órával ebéd: különféle szezonális bio nyers zöldség, magvakkal (napraforgómaggal (nem pirítva vagy sózva) vagy lenmaggal (nem őrölt), vagy integrális szezámmaggal, chia vagy tökmaggal), vagy egy maroknyi dióval (mandula, dió, mogyoró vagy kesudió – lehetőleg héjában vásárolja meg őket)), valamint gabonafélékkel (búza vagy hámozott zab, árpa, rozs, hajdina vagy köles…) A salátát hidegen sajtolt olívaolajjal locsolhatja meg, a salátához fokhagymát, vöröshagymát és fűszereket, rozmaringot, bazsalikomot, chili paprikát…lehetőleg frisset fogyaszthat.

5 órával ebéd után: csak gyümölcsöt vagy elhagyhatja teljesen a vacsorát.

FONTOS: Étkezés közben, és étkezés után 1-2 óráig ne fogyasszon semmilyen folyadékot!

4. Pihenjen elegendőt és a legjobb időben (legkésőbb 21:00-ig térjen nyugovóra) teljes sötétségben. Ha nem teljesen sötét a szoba, ahol alszik, szerezzen be alvómaszkot (szemtakarót). Ha nehezen tud elaludni, kérje meg egyik családtagját, hogy lefekvés előtt maszírozza meg.

5. Napozzon napi 1 órát, kora délelőtt vagy késő délután, mert ez a legfontosabb D-vitamin forrás!

6. Legyen a friss levegőn minden nap.

7. Kerülje az összes méreganyagot (kávé, zöld tea, fekete tea, cigaretta, drogok, vegyszerek, alkohol, finomított édességek…) Ha fejfájást okoz, amikor abbahagyja a kávéfogyasztást, akkor 0,5L-rel, vagy akár 1L-rel növelnie kell folyadékbevitelét, természetesen minden nap el kell fogyasszon minimum 3 liter vizet, és a fejfájás nagyon gyorsan el fog tűnni. Ha nem tud felhagyni a kávéval, igyon gabonából készült kávét.

8. Kerülje a húst, halat és minden tejterméket (különösen kerülje a sertéshúst, nyúl, kagyló, rákok, tintahal, polip, tintahal húsát)!

Ne tegyen a bőrére semmit, ami nem ehető (krémek, smink, rúzsok, dezodorok, izzadásgátlók stb.)

9. Keressen olyan munkát, amely kielégíti és boldoggá teszi, és tegyen azért, hogy az interperszonális kapcsolatai javuljanak (bocsásson meg azoknak az embernek, akik megsértették vagy bántották Önt).

10. Naponta adja át életét Isten kezébe imádságon keresztül a szobája magányában és ne terhelje magát olyan dolgokkal, amelyekre nincs befolyása (akár hívő, akár nem, az egészségének szüksége van erre).

Nemrég közzétett

Elsősegélynyújtás fejfájás esetén

Mindannyiunknál előfordulhatnak fejfájási problémák és sokan azonnal a gyógyszerek után nyúlnak, hogy megszabaduljanak a kínzó fájásoktól. Mielőtt ezt megtennék, próbáljanak ki néhány természetes módszert. A

Még több »

A vízbevitel fontossága

Víz Az általunk használt élelmiszerek értékét az úgynevezett „tápláltsűrűség” szerint osztályozzuk, ami az össz tápanyag és a kalória arányát veszi alapul. Ha ezt a vízre

Még több »
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email